Hallgassa élőben!

Jégből született Mikulás a szegedi Dóm téren - fotók, videó

Szombaton Olafot, a hóembert, vasárnap pedig a Mikulást faragta ki láncfűrésszel, vésőkkel és más szerszámokkal a a világbajnok jégszobrász, M. Tóth Zsolt.. Ezt mi sem hagyhattuk ki.
Idén is elkápráztatta a közönséget a világbajnok jégszobrász, M. Tóth Zsolt. Pirotechnikai elemekkel fűszerezett, láncfűrészes jégszobrászshow várta a Szegedi Karácsonyi Hetek vendégeit szombaton és vasárnap a Dóm téren. Szombaton Olafot, a hóembert, vasárnap pedig a Mikulást faragta ki láncfűrésszel, vésőkkel és más szerszámokkal a mester.

M. Tóth Zsolt rockos zenei aláfestés mellett többek között az AC/DC Thunderstruck számára esett neki biztos kezekkel és látványos, de jól kiszámított mozdulatokkal. A láncfűrész egészen a közönségig dobálta a jeges törmeléket, a tömbből pedig hatalmas darabokat hasított le M. Tóth Zsolt, hogy huszonöt perc alatt Mikulás formája legyen a jégtömbnek. A világbajnok jégszobrásznak vasárnap segítője is akadt.


A 11 éves Kerekes Papdi Rebeka a délutáni jégszobrász workshopon annyira ügyesen dolgozott, egy csikóhalat faragott ki háromnegyed óra alatt, hogy a jégszobrász azzal jutalmazta, hogy a produkció végén ő véshette fel a Mikulás kabátján a gombokat.

Jégből született Mikulás a szegedi Dóm téren - GALÉRIA. Fotó: Török JánosA közönséget a jégfaragás mellett Kiss Balázs műsorvezető szórakoztatta, aki úgy fogalmazott, ilyen vadul még nem született Mikulás Szegeden jégből.
 

Idén sem maradt el a látványos jégszobrászshow a Dóm téren. A világbajnok jégszobrász, M. Tóth Zsolt láncfűrésszel esett a jégtömbnek, amit a produkció végén lángnyelvek is nyaldostak.
 

A templom felújítására gyűjtenek a koncerten
Jótékonysági koncertet rendeznek Makón az újvárosi római katolikus templomban az épület felújítására vasárnap este.
Rossi 9 felett, olvasóink szerint Schäfer volt a legjobbunk
A Nemzeti Sport Online szavazói nagyon elégedettek voltak a válogatott teljesítményével.
Szlovéniában is megjelent a vírus delta variánsa
A mutációt már 18 mintában azonosították.
Filmvetítéssel is várják a látogatókat a Terror Háza Múzeumban
Szombaton az intézmény este hat órától hajnali kettő óráig tart nyitva.
Varga Judit: Rutte kiírta magát a civilizált emberek köréből!
„Rutte úr a régi gyarmatosító arrogancia hangján szólalt meg, amikor térdelésre szólította fel a magyarokat.”
Soha nem volt olyan meleg júniusban, mint ma – Fotók a szegedi kánikuláról
Szegeden a helyi rekord is megdőlt: 38,4 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála. A kánikula átlag feletti vízfogyasztást és rekord áramfelhasználást is hozott Szegeden.