Szeged és környéke

2009.11.27. 19:29

Jégfesztivál ovisoknak

Szeged - Anya kezét fogva, apa nyakában ülve, nekifutásból hason csúszva, négykézláb mászva, araszolva, vagy a nagytesó után sietve – így koriztak az ovisok az ÓVI IV. Jégfesztiválon tegnap délután.

Kovács Kriszta

A pálya szélén még nagyhangon sürgették egymást a gyerekek, alig várták, hogy a jégre léphessenek, de néhány perces csúszkálás után bizony előfordult, hogy valakinek lefelé konyult a szája széle, s a fenekét vagy lábát fájlalta. A bátrabbak pedig lazán kiintegettek az aggódó szülők felé.

Az 50 óvodából körülbelül 500-an gyűltek össze, hogy megmutassák a mókásabbnál mókásabb figurákat: fele gyerek, fele kísérő – bár előfordult, hogy a szülők bizonytalanabbul mozogtak a csúszós talajon, mint csemetéik.

Jégfesztivál ovisoknak. Fotó: Frank Yvette (galéria)


Egyszer csak egy meglepetésvendég érkezett a felhőtlenül csúszkáló csöppségek közé: piros ruhában, nagy fehér szakállal és fekete korcsolyával a lábán osztogatta a szaloncukrokat a Mikulás, aki kipirult arccal újságolta, hogy a szegedi jég éppen olyan jól csúszik, mint a lappföldi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!