Szeged és környéke

2019.06.12. 19:23

Jelentkezzen önkéntesnek az ÁGOTA-táborba

Idén 23. alakalommal rendezik meg az ÁGOTA-tábort az állami gondoskodásban élő gyermekek számára. Július 18-31. között az ország minden részéről érkeznek gyerekek Doboz-Szana­zugra, ahol tíz napot töltenek.

H.E.

 Az első három napon az önkéntesek felkészítése zajlik, most is várják azokat, akik felelősségteljesen foglalkoznak a gyerekekkel. Nem kötik végzettséghez a jelentkezést, egyedül a felkészítésen való részvétel kötelező.


– Táborunk attól különleges, hogy a terápiás jellegű foglalkozások is élményprogramokba vannak ágyazva. Az önkéntesek szakemberekkel együtt, csapatban dolgoznak, együtt odafigyeléssel és őszinte elfogadással próbáljuk a gyermekek gondolatait másfelé terelni – magyarázta Szili-Balog Mária önkéntes koordinátor.


Megtudtuk, összesen 150 önkéntessel dolgoznak majd, nemcsak a gyerekek mellé keresnek segítőket, a technikai háttér biztosításában is szükség van rájuk.


Jelentkezni a [email protected] e-mail-címen vagy a 30/557-4508-as telefonszámon lehet. Életkori megkötés, hogy a jelentkezőnek 18 évesnél idősebbnek kell lennie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!