Szeged és környéke

2019.08.22. 21:21

Jelentős kormányzati fejlesztés az épülő Pick gyár környékén

Ennek kapcsán rendkívüli közgyűlést tartanak pénteken a Városházán.

Munkatársunktól

Javában zajlik az új Pick gyár épületének tervezése, a városüzemeltetési bizottság csütörtökön arról döntött, hogy nyomvonal-korrekciót kell végezni a tervekben, ugyanis szükségessé vált egy villamos alállomás kialakítása, a Science Park különleges beépítésre szánt kutatás-fejlesztési területét egyéb ipari területté nyilvánítják, illetve bővítik a Budapesti út irányába. Ennek kapcsán pénteken rendkívüli közgyűlést tartanak a Városházán, ahol az október 13-ai önkormányzati választás helyi választási bizottsági tagjait és póttagjait is kijelölik.


A csütörtöki ülésen a Pick gyár építése kapcsán Nagy Sándor alpolgármester elmondta, a Modern Városok Programban forrás érkezik az új épület környékének rekonstrukciójára, így a kormányzati forrás mindamellett, hogy segíti az élelmiszeripari cég építkezését, hozzájárul Szeged ipari területének fejlesztéséhez. A központi költségvetésből így csapadékvíz-elvezető rendszert hoznak létre, ehhez már a tervező is megvan, továbbá korszerűsítenek egy vízvezetéket, valamint az 5-ös út négysávossá válik és a kapcsolódási csomópontokat is kialakítják, ehhez egyelőre közbeszerzési eljárásban keresik a tervezőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!