Szeged és környéke

2019.01.22. 16:25

Jobb szolgáltatást ígérnek - Nem fejleszt a Digi, mert sokba kerülne

Nem tudta elvégezni az ígért fejlesztést a szolgáltató, mert az többe kerülne, mint tervezték. A szentmihályiak internetkálváriájáról nemrég írtunk, megérkezett a Digi válasza.

H. E.

Szombati lapszámunkban számoltunk be a szentmihályiak problémájáról: a lakók szerint rosszabb a net, mint az őskorban. A településrészen élők két éve küzdenek a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-vel, a tv- és internetszolgáltatás minősége ugyanis szerintük igencsak kifogásolható. Hiába reklamálnak azonban, változás nem történik. Lapunk is megkereste a szolgáltatót, válaszuk a hétvégén érkezett meg. Közleményükben az áll: „Az átvételt követően, első lépésként komoly beruházást hajtottunk végre a településrészen. Társaságunk folyamatosan arra törekszik, hogy minőségi szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek, ezért egy modernebb fejállomást építettünk az előző helyére, melynek köszönhetően számos tévécsatornával bővíthettük a Szentmihályon korábban elérhető csatornakínálatot. Ezzel egy időben – a DIGI árszínvonalához alakítva – a meglévő szolgáltatáscsomagok havi díját is jelentősen csökkentettük."


Elismerték, a tulajdonukba került hálózatban előfordultak műszaki hibák, amelyeket minden esetben 72 órán belül elhárítottak. Arra a kérdésünkre, miért nem építették ki az általuk ígért új optikai hálózatot, azt a választ kaptuk, hogy az elkészült terveket benyújtották az áramszolgáltatóhoz és a hírközlési hatósághoz. Itt azonban akadályokba ütköztek. Az NKM Áramszolgáltató Zrt. azt jelezte a Diginek, hogy a hálózatfejlesztés megkezdése előtt további beruházásokra lenne szükség az áramszolgáltató oszlopain. „Ezeknek a fejlesztéseknek a költsége a DIGI-t terhelné, és úgy műszaki, mint gazdasági szempontból meghaladnák a tényleges hálózatfejlesztési költségeket" – állt közleményükben. Levelüket azzal zárták, továbbra is nyitottak az áramszolgáltatóval történő egyeztetésekre, hogy Szentmihályon mielőbb folytathassák a megkezdett korszerűsítési munkálatokat.

Megkerestünk egy másik nagy kábeltévé- és internetszolgáltatót is, kíván-e fejleszteni Szentmihályon. A Magyar Telekom Vállalati Kommunikációs Igazgatóságától azt a választ kaptuk, Szeged környékén jelenleg Sándorfalván és Szatymazon végeznek hálózatfejlesztést, Szentmihályon a közeljövőben nem terveznek ilyen irányú tevékenységet.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!