Szeged és környéke

2011.03.03. 21:54

Jogerősen a városé a Virág

Szeged - Év végén hírül adtuk, hogy a CIB Bank fellebbezett a Virág cukrászda ügyében a Fővárosi Bíróság ítélete ellen, amely első fokon elutasította a bank keresetét, és kimondta: érvényes a felszámoló várossal kötött szerződése.

Szabó C. Szilárd

Az önkormányzatot képviselő [namelink name="Bene István"] ügyvéd tegnap arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely jogerőssé vált. Megírtuk: a Virág cukrászdát működtető cég ellen felszámolási eljárás indult, mivel 620 millió forintos tartozást halmozott fel, amelynek nagy része, 570 millió forint banki kölcsön volt. [namelink name="Horváth Attila"] felszámolóbiztos meghirdette a Kis Virág bérleti és a Nagy Virág tulajdonjogát, amit végül egy ciprusi bejegyzésű offshore cég nyert meg. A szegedi közgyűlés tavaly márciusban 30 igen és 7 tartózkodás mellett úgy döntött: él az elővásárlási jogával, s megveszi ugyanannyiért – 300 millió forintért – a patinás cukrászdát, mint amennyit az offshore cég ajánlott. A bank ezután támadta meg a bíróságon a felszámoló várossal kötött szerződését. Botka László polgármester érdeklődésünkre tegnap elmondta: miután elhárult a jogi akadály, a város néhány héten belül kiírja a nyilvános pályázatot a bérleti jogra. Arra nem tudott válaszolni Botka, hogy mikor nyílik meg a Virág. Szigorú feltételként szabják: a Virág cukrászdát működtető vállalkozás azonnal elveszíti a bérleti jogot, ha – a város előzetes engedélye nélkül – 2 hónapnál tovább nem üzemel. A nyertes pályázónak a bérleti szerződés aláírásától számított 2 hónapon belül legalább az egyik üzlethelyiséget meg kell nyitnia. A Kis Virág 2009 ősze, a Nagy Virág pedig 2010 január óta van zárva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!