Szeged és környéke

2015.11.09. 09:09

Jöhet a kötelező sulifoci

Focit is taníthatnak az ezt választó iskolában heti két testnevelésórán – ha elfogadják a miniszteri javaslatot. Van, aki inkább a sikersportokat népszerűsítené, más pedagógusnak viszont az a véleménye, vélemény ezt legalább a fiúk többsége szereti.

Munkatársunktól

– Mióta meghallottam, hogy a foci akár kötelező is lehet, egyfolytában háborgok. Nem tudom, meddig lehet fokozni az értelmes, gondolkodni tudó, képzett tanulók nevelésének háttérbe helyezését – mondta egy iskolaigazgató, amikor a véleményét kértük az iskolai futball bevezetéséről. Több más sportág mellé ugyanis a foci is bekerülhet a választható tantárgyak közé, ha a kormány elfogadja [namelink name="Balog Zoltán"] emberierőforrás-miniszter rendelettervezetét. Ebben az áll, hogy az iskolai labdarúgásról szóló kerettantervet is beépítenék a kínálatba.

Az előterjesztés alsó és felső tagozatos, valamint középiskolai tananyagot is kínál azoknak az iskoláknak, amelyek a foci szakszerű oktatását szeretnék heti kétórás rendszerességgel beépíteni a diákok órarendjébe.


Keresse írásunkat a keddi Délmagyarországban

  Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!