Szeged és környéke

2019.09.03. 16:30

Jól halad a Kaszás utcai otthon építése

Európai uniós forrásból újulnak meg szociális intézmények Szegeden, a Kaszás utcában pedig új épül 141 millió forintból. Az építési munkák megfelelő ütemben haladnak, november közepére zárul a projekt.

K.A.R.

Átfogó intézményfelújítási program indult Szegeden jelentős uniós támogatással: orvosi rendelők, óvodák, iskolák és bölcsődék újulnak meg, valamint hat, idősek nappali ellátását biztosító szociális épület is megújul. A hat intézményre 700 millió forint uniós támogatást nyert a fenntartó Szegedi Kistérség Többcélú Társulása, így régi vágyuk teljesül a móravárosiaknak, ugyanis több mint 141 millió forintból új, nappali ellátást szolgáló szociális intézmény épül a Kaszás utcában. A munka még április 15-én kezdődött el, a közbeszerzési eljárás nyertese a Dél-Kontsrukt Kft. lett.


Megkérdeztük a városvezetést, hol tart a munka, elkészülnek-e a hivatalos projektdokumentációban rögzített november 14-ig, ugyanis ekkor kell zárulni a megvalósításnak. Mint válaszukban írták, a kivitelezési szerződés szerinti teljesítési határidő október 31-e, az építési munkálatok az ütemezésnek megfelelően haladnak. Az ötvenszázalékos készültség elérését augusztus 30-ra tűzte ki a kivitelező.


A TOP-os forrásból épülő új idősek otthon a Vám tér 5. szám alatti épületben működő szociális intézményt váltja majd ki, az ugyanis erősen leromlott állapotban van, és gazdasá­gosan nem oldható meg a felújítása, bővítése. Ráadásul eredetileg sem szociális intézménynek épült, ezért a funkcióját a helyiségek elosztása miatt sem tudja tökéletesen betölteni. Az új, egyszintes épület harminc fő befogadására lesz alkalmas, teljes mértékben akadálymentesített lesz, étkezővel és társalgóval.


A megyeszékhelyen emellett az Egyesített Szociális Intézmény Alsó kikötő sori, Gáspár Zoltán utcai, Kálvária és Kossuth Lajos sugárúti, Kereszttöltés, Bölcs és Dáni János utcai telephelyei is megújulhatnak uniós pénzből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!