Jótékonysági bál, beteg gyerekekért

A szegedi Független Civil Fórum négy év szakértői munka után szövetségeivel elindul az őszi önkormányzati választásokon. A helyi közösségek támogatására most jótékonysági bált szerveznek.

A Független Civil Fórum alapítói négy évvel ezelőtt váltak ki a Szegedért Egyesületből, három éve működnek Független Civil Fórum elnevezéssel. A pártoktól egyenlő távolságra, középre helyezik magukat a politikai palettán, a város közéletével foglalkoznak. A közgyűlésben nincsenek képviselőik, ám jelenleg is támogatják szakértelmükkel az önkormányzat működését a városi cégek felügyelőbizottságain és a testületi bizottságokon keresztül.

Az egyesület alelnöke, Farkas László arról tájékoztatott, a független civilek indulnak az őszi önkormányzati választásokon – „harmadik oldalként”. Az alelnök kiemelte, más, hasonló gondolkodású civilekkel alkotnak szövetséget, a közgyűlésben nem az ideológia, hanem az ügyek érdekében fognak össze, a mérleg nyelve szerepére törekszenek. Tapasztalataik szerint a városlakók szavaznak kevesen, mert a két politikai oldal nem fedi le az érdeklődésüket.

Az egyesület tagjai számos foglalkozási ágat képviselnek, a szegedi közösségek szinte minden égető problémájával igyekeznek foglalkozni. A legsúlyosabb gondok leküzdésére – hagyományteremtő szándékkal – a Független Civil Fórum jótékonysági bált rendez szombaton este a Novotel Szállóban. Az adományokból a szegedi gyermekklinikát támogatják, az intézmény húsz-huszonöt éves életmentő műszereit cserélik le. Az adományozók hívásait a 452-241-es telefonon fogadják.