Szeged és környéke

2013.04.26. 21:42

Jótékonysági előadás a Pinceszínházban

Szeged. A Szegedi Pinceszínház a Tündérfátyol Alapítvány közreműködésével jótékonysági előadást tart kedden 19 óra 30-tól.

Munkatársunktól

Eugene O’Neill önéletrajzi ihletésű drámája alapján a Boldogtalan hold című színművet adják elő két részben, [namelink name="Kancsár Orsolya"] rendezésében. Az előadás bevételét a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak ajánlja fel a társulat. A jegyár 3000 forint, a korlátozott nézőszám miatt előzetes bejelentkezés ajánlott. Jegyelővétel a Pinceszínház titkárságán (Dugonics tér 2., az udvarban) hétfőn és csütörtökön 15-től 19 óráig, kedden, szerdán és pénteken 10-től 13 óráig és az előadások kezdete előtt egy órával. Jegyrendelés a [email protected] e-mail címen.

O’Neillről, a modern dráma első nagy amerikai képviselőjéről Örkény István így ír: „Nem tűr meg semmit. Ami megszépíthetné a bűnt, s a bűnhődésben nem ismer enyhítő körülményeket. Hőseit nem a társadalommal, hanem csak egymással szembesíti. Velük született szenvedélyek és ösztönök uralkodnak rajtuk, a szerelmet és a gyűlöletet a vérükben hordják, ez az egyetlen törvény, amelyet ismernek, ennek jegyében ítélkeznek egymás felett..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!