Szeged és környéke

2019.06.05. 12:52

Jövő héten kezdődik a 90. Ünnepi Könyvhét

Programok sokaságából válogathatnak Szegeden az olvasás szerelmesei a 90. Ünnepi Könyvhéten. Június 13-tól 17-ig a Dugonics téren, június 27-ig pedig kávéházakban, könyvtárakban és művelődési intézményekben kínálják a könyvújdonságokat.

Tóth Anett

Grecsó Krisztián nyitja meg Szegeden a 90. könyvhetet június 13-án, de nemcsak ő, hanem sok más kortárs író is tiszteletét teszi Szegeden. Simon Márton, Spiró György és az idei Libri irodalmi közönségdíjas, Krusovszky Dénes például. A fiatalokra fókuszálva a slam poetry is képviselteti majd magát, de fiatal írónők is mesélnek arról, milyen bekerülni az irodalmi körforgásba. Az SZTE is kiveszi a részét, köteteket is bemutatnak, de egy innovatív, saját fejlesztésű történelmi társasjátékot is. Közel 130 programmal várnak mindenkit, a pontos program csütörtöktől elérhető lesz a könyvhét honlapján. Persze az irodalom nem csak a könyvtárakban él. Lesznek programok a Grand Caféban, az egyetemen, a Dugonics téren, a Jate Klub teraszán, de a Tiszatáj Szalonban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!