Szeged és környéke

2016.09.22. 21:38

Jubileumi évadot ünnepel a Pinceszínház

Tizenöt éves a szegedi Pinceszínház, az ünnepi évadban minden tizenötödik néző ingyen nézheti meg az előadásaikat. Az idei évadot a kortárs magyar íróknak szentelik.

 Régi és új látogatóik kényelmét szolgálja az új nézőtér, a korábbi stúdiószékeket felváltó bársonyülések klasszikus színházi hangulatot idéznek. Az idei évadot a kortárs magyar íróknak szentelik, Müller Péter, Spiró György és Mohácsi István darabjait mutatják be. Az első premier Müller Péter Seress Rezsőről szóló műve, a Szomorú vasárnap, melyet a várjátékokon már láthatott a közönség. Az élő zenés kamaradarabot október 7-étől játsszák, főszereplői Gömöri Krisztián és Papp Gabi, rendezője Ádám Tamás.


A november végére tervezett következő bemutató a Prah Spiró György tollából. Az ötös lottó főnyereményét megnyerő férfit Kosztolányi József, feleségét Vajda Júlia alakítja, aki egyre bátrabban lép ki az opera világából. A középkorú házaspár a hirtelen nyakukba szakadt pénzzel olyan élethelyzetbe kerül, mellyel már sokan eljátszottak gondolatban. A hétköznapokból merítő komédiát Barnák László rendezi.


Az évad utolsó premierje Mohácsi Istvántól a Francia rúdugrás. A márciusi bemutató plakátjára egy tizennyolcas karika is kerül, ugyanis a pikáns szextett szereplői között forr a levegő. A finom humorral kezelt erotikus téma mindkét nemnek egyaránt érdekes lehet.


Saját darabjaik mellett befogadják többek közt a Szegedi Egyetemi Színház produkcióit, októberben a Démon gyermekeit, Az ezredik éjszakát és Az érzékelés kapuit játsszák. Közkívánatra műsoron tartják Neil Simon Mezítláb a parkban című romantikus vígjátékát, melyre a többi előadáshoz hasonlóan érdemes előre bejelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!