Judit szerint a lelki sérülései mélyebbek

Jelentősen javult az állapota az Anna fürdőben vasárnap megkéselt szegedi nőnek, akit várhatóan a hét végén hazaengednek a klinikáról. Judit nem kívánt nyilatkozni az esetről és az előzményekről, mert mint mondta, felzaklatják a történtek. Márpedig ő felejteni szeretne.

Lapunkban megírtuk, hogy vasárnap este a szegedi Anna fürdő pénztárosát többször megütötte és szívtájékán szúrta a férje a fürdőben, mert a nő el akart válni tőle. A kés szerencsére nem érte a szívet, a penge a szegycsonton megakadt, és lejjebb, az életfontosságú szerv alá csúszott. Tegnap – négy nappal a gyilkossági kísérlet után – az új klinika traumatológiai osztályán kerestük fel Juditot, hogy az esetről és az előzményekről kérdezzük. A szegedi nő azonban rendkívül kedvesen, de határozottan elutasította érdeklődésünket. Láthatóan megkönnyebbülten, mosolyogva közölte az ágy szélén üldögélve, hogy már jól érzi magát.

– Nem akarok az ügyről beszélni, mert még mindig felzaklatnak a történtek – komorult el az arca. Hozzátette: ha nem beszél az esetről és az előzményekről, akkor gyorsabban felejt. Szerinte a valódi sebe könnyebben és gyorsabban begyógyul, mint a lelki sérülései. Akkor sem kíván nyilatkozni az ügyről – válaszolta kérdésünkre –, ha már otthonában gyógyulgat.

A kórházban szülei, két nagy gyermeke és munkatársai látogatták, látogatják. Bánáti Antal is felkereste már Juditot. A Szegedi Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, örül, hogy munkatársa jól van, újra mosolyog. Remélik, mielőbb meggyógyul, mert várják vissza.
A nő kezelőorvosa, Süveges Gábor adjunktus elmondta: nem lépett fel semmiféle komplikáció, jelentősen javult páciense állapota, s várhatóan a hét végén már hazaengedik a klinikáról. A támadót, Judit férjét emberölés kísérlete miatt előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.