Hallgassa élőben!

Június 3-án megnyílik a Virág cukrászda!

Csütörtökön bejelentette az üzemeltető, hogy június 3-án, pénteken délután 4 órakor megnyitja a felújított Virág cukrászdát. Az ünnepi eseményre egy 2016 szeletes gigantikus tortát készítenek, amit ingyen kóstolhatnak meg az érdeklődők.
A Nagy Virág cukrászda 2010 január óta van zárva. Négy év pereskedés után került az önkormányzat tulajdonába. Az üzemeltetésre Gyuris László mestercukrász, az A Capella cukrászda tulajdonosa pályázott, aki tavaly júliusban megnyitotta a Kis Virágot, június 3-án délután 4 órakor pedig a Virágot is kinyitja. Erről csütörtökön beszélt sajtótájékoztatóján Gyuris László.

Fagylaltverseny a Virágban 

Június 6-án a Virágban rendezik meg az országos fagylaltversenyt, amelyre száz versenyző jön – tájékoztatott Gyuris László. Ekkor rendezik meg az ország tortája középdöntőjét is a Virágban, amelyre Ördög Nóra és Segal Viktor is jön zsűrizni.

– Zenés megnyitót tartunk, amire készítünk egy 2016 szeletes tortát – mondta Gyuris László. A Virág üzemeltetője szerint ilyen tetemes súlyú tortát még nem készítettek Magyarországon. Hogy milyen torta lesz? – Az időjárásfüggő. Más lesz, ha szép napos, meleg idő lesz jövő pénteken, és más, ha hűvösebb. Tejszínes, főzött krémes tortát készítenek, ha hűvösebb lesz június 3-án.
 
Gyuris elmondta, az érdeklődők megnézhetik a híres herendi kávéfőzőt is a cukrászdában. Visszaszerezték és felújították a berendezéseket, a csillárokat, tükröket, székeket, kanapékat és asztalokat. Felújították a díszítőelemeket, a stukkókat és freskókat is, így a korhű cukrászda a húszas évek hangulatát idézi majd
Gyuris László azt is elmondta, hogy a zöld szalont – amit szintén felújítottak -, és amiben korábban cukrászüzemet, majd játéktermet működtettek, rendezvényteremként hasznosítják.
 
– A süteményeket hagyományos alapanyagból, hagyományos módszerekkel készítjük el. A pogácsákat például nem élesztővel, hanem kovászmaggal készítjük – hangsúlyozta Gyuris László, aki kiemelte, a Virág nem egy vendéglátóhely lesz a sok közül.
 
Megtudtuk, a Virág főcukrásza, Reisinger Ferenc már Szervánszky László ideje alatt – 1992 és 1999 között – is Szeged patinás cukrászdájában dolgozott. Most is ő lesz a Virág főcukrásza.
 
A vendégeknek megnyitják majd a Virág napernyős oladalteraszát, ahol mintegy nyolcvanan férnek el. Emellett a Klauzál téri nagy teraszon közel háromszázan foglalhatnak majd helyet. A Nagy Virágban kilencven ülőhelyet biztosítanak.
Kovács István: az ökölvívásra, mint sportágra óriási szükség van
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elvette az AIBA-tól az ötkarikás verseny szervezésének a jogát és egy munkacsoportot bízott meg ezzel.
26-án ismét érkezik a kormányablakbusz
Meghosszabbította a rendkívüli jogrendet a parlament
A törvényben továbbá rögzítették: a kormány a veszélyhelyzetet korábban is megszüntetheti.
Megérkezett az új kis traktor és kiegészítői
Apátfalvára új erőgépek és munkagépek érkeztek. A település önkormányzata újra sikerrel pályázott, így a közelmúltban a Magyar Falu program keretében meghirdetett közterület karbantartását szolgáló eszközökhöz juthattak.
Elszállítják Körtvélyesről a magányos ladikokat
Mártély után hamarosan Körtvélyesről is elszállítanak leromlott állapotú, balesetveszélyes ladikokat és csónakmaradványokat.
Összeomlott a híres Darwin-boltív a Galápagos-szigeteken
Természetes erózió miatt összeomlott a Galápagos-szigetek sziklaképződménye, a Darwin-boltív – jelentette az ecuadori környezetvédelmi minisztérium.