Szeged és környéke

2016.05.26. 13:53

Június 3-án megnyílik a Virág cukrászda!

Csütörtökön bejelentette az üzemeltető, hogy június 3-án, pénteken délután 4 órakor megnyitja a felújított Virág cukrászdát. Az ünnepi eseményre egy 2016 szeletes gigantikus tortát készítenek, amit ingyen kóstolhatnak meg az érdeklődők.

Szabó C. Szilárd

A Nagy Virág cukrászda 2010 január óta van zárva. Négy év pereskedés után került az önkormányzat tulajdonába. Az üzemeltetésre Gyuris László mestercukrász, az A Capella cukrászda tulajdonosa pályázott, aki tavaly júliusban megnyitotta a Kis Virágot, június 3-án délután 4 órakor pedig a Virágot is kinyitja. Erről csütörtökön beszélt sajtótájékoztatóján Gyuris László.

Fagylaltverseny a Virágban 


Június 6-án a Virágban rendezik meg az országos fagylaltversenyt, amelyre száz versenyző jön - tájékoztatott Gyuris László. Ekkor rendezik meg az ország tortája középdöntőjét is a Virágban, amelyre Ördög Nóra és Segal Viktor is jön zsűrizni.

- Zenés megnyitót tartunk, amire készítünk egy 2016 szeletes tortát - mondta Gyuris László. A Virág üzemeltetője szerint ilyen tetemes súlyú tortát még nem készítettek Magyarországon. Hogy milyen torta lesz? - Az időjárásfüggő. Más lesz, ha szép napos, meleg idő lesz jövő pénteken, és más, ha hűvösebb. Tejszínes, főzött krémes tortát készítenek, ha hűvösebb lesz június 3-án.

 

Gyuris elmondta, az érdeklődők megnézhetik a híres herendi kávéfőzőt is a cukrászdában. Visszaszerezték és felújították a berendezéseket, a csillárokat, tükröket, székeket, kanapékat és asztalokat. Felújították a díszítőelemeket, a stukkókat és freskókat is, így a korhű cukrászda a húszas évek hangulatát idézi majd

Gyuris László azt is elmondta, hogy a zöld szalont - amit szintén felújítottak -, és amiben korábban cukrászüzemet, majd játéktermet működtettek, rendezvényteremként hasznosítják.

 

- A süteményeket hagyományos alapanyagból, hagyományos módszerekkel készítjük el. A pogácsákat például nem élesztővel, hanem kovászmaggal készítjük - hangsúlyozta Gyuris László, aki kiemelte, a Virág nem egy vendéglátóhely lesz a sok közül.

 

Megtudtuk, a Virág főcukrásza, Reisinger Ferenc már Szervánszky László ideje alatt - 1992 és 1999 között - is Szeged patinás cukrászdájában dolgozott. Most is ő lesz a Virág főcukrásza.

 

A vendégeknek megnyitják majd a Virág napernyős oladalteraszát, ahol mintegy nyolcvanan férnek el. Emellett a Klauzál téri nagy teraszon közel háromszázan foglalhatnak majd helyet. A Nagy Virágban kilencven ülőhelyet biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!