Szeged és környéke

2014.07.21. 21:27

Jutalmat harcolt ki a szakszervezet

Csongrád megye - Aláírta a bérmegállapodást az EDF DÉMÁSZ vezetősége és a DÉMÁSZ Szakszervezet. Az érdekképviselet vezető elnöke, Nagy Sándor elmondta: több mint 5 hónap kemény tárgyalás után született egyezség.

Munkatársunktól

A vezetőségen kívül a társaság több mint 1100 dolgozója a júliusi fizetésével együtt, augusztus elején egy összegben bruttó 80 ezer forint jutalmat kap. Ez megfelel az idei évre nagyjából 1,4 százalékos béremelésnek.

A megállapodás szerint januártól lesz egy 1,4 százalékos alapbérfejlesztés, vagyis az idei béremelés akkor épül be a fizetésekbe. A vezető elnök megjegyezte, a bérfejlesztés mértéke alatta maradt a várakozásaiknak, ami 2 százalék fölött volt. A menedzsment azonban a nulláról indult, és ennyit tudtak elérni sztrájk és más eszközök nélkül. (Tavaly 2,5 százalékos bérrendezést és 1 százalékos differenciált béremelést kaptak a dolgozók, de akkor a megállapodást a menedzsment nem írta alá. A kifizetések ennek ellenére megtörténtek.)

Nem maradéktalan a szakszervezet öröme, mert sok vitás kérdés maradt még. A nyári szabadságok után folytatják az egyeztetést a vezetőséggel, ha szükséges, érdekérvényesítő eszközök bevonásával. Erről [namelink name="Nagy Sándor"] nem kívánt részleteket elárulni, csak annyit mondott, hogy a foglalkoztatás, a létszám és a munkavédelem kérdéseiről lesz szó.
Legutóbb februárban írtunk a DÉMÁSZ Szakszervezetről. Akkor 300 dolgozó tüntetett az áramszolgáltató szegedi székháza előtt, érdemi szociális párbeszédet követelve.

Elhangzott: a rezsicsökkentéssel, a közműadóval és a Robin Hood-adóval összefüggésben a társaság 17 százaléknyi létszámot épített le. 208-an távoztak a cégtől, ezzel kapcsolatban megállapodott a szakszervezet a cégvezetéssel, hogy a munkavállalókra háruló többletterhet béremeléssel kompenzálja. Az EDF DÉMÁSZ vezetősége közleményében azt írta, folyamatos párbeszéd zajlik az aktuálisan felmerülő témákban. Elkötelezett a kérdések tárgyalásos rendezése mellett, és idén nem tervez újabb létszámcsökkentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!