2009.03.18. 21:54
Kaktuszerdő marcipánból
Szeged - Kaktuszerdő, esküvői torta, Árpád-emlékmű és a hortobágyi ménes – marcipánból. A nemrég kinyitott szegedi üzletben épphogy csak a kerítés nincs édességből. A Budapesten élő, 83 éves Szabó Károly bármit megformáz ebből az igen kedvelt finomságból, a műalkotásokat pedig mindenki megnézheti.
Megkóstolni azonban nem lehet sem a lovas huszár csákóját, sem Mária Terézia arcképéből nem haraphatunk egy falatot. És hogy igazán szegedivé váljon ez az édes világ, hamarosan elkészül a dóm másfél méteres marcipán mása is.
Ha valaki mégsem bírná megállni, hogy ne kósoltoljon belőle, az rengeteg színű és formájú figurából választhat. A polcokon pózoló Shrek és Szamár vagy Micimackó és Tigris mellett a kutyusok és nyuszik egész sora kínálja magát. De a gyerekek akár gyurmázhatnak is a marcipánnal: a saját műalkotás íze állítólag utánozhatatlan.
Édes és szúrós: Mi az?
Fotó: Karnok Csaba