Szeged és környéke

2014.12.28. 21:07

Kamudoktori címe volt az SZTE- kancellárnak

Szeged, Budapest - Már kitörölte önéletrajzából az Econovum által kiadott, korábbi doktori végzettségként feltüntetett oklevelet Devecz Miklós, a Szegedi Tudományegyetem karácsony előtt kinevezett kancellárja. „Nem releváns" – ezt a magyarázatot adta az Átlátszó Oktatás blognak.

Delmagyar.hu

[namelink name="Devecz Miklós"], a Szegedi Tudományegyetem pár napja kinevezett kancellárja korábban PhD-ként, vagyis doktori fokozatként tüntette fel önéletrajzában azt a végzettségét, amely valójában közgazdasági felnőttképzési oklevél – írta meg az Átlátszó Oktatás blog.

„Valószínűleg a sorozatunk hatására Devecz azóta eltávolította az amerikai Newport University álegyetem és a budapesti Econovum által kiadott papírokat az életrajzából, korábbi dokumentumokban azonban ez még mindig megtalálható. Devecz kérdésünkre tulajdonképpen elismerte, hogy cikksorozatunk hatására az Econovum képzését és PhD-ját már nem szerepelteti életrajzában, mivel az szerinte többé %BBnem releváns%AB" – adta hírül az internetes oldal.

Az Átlátszó utánajárt: a kérdéses intézmény 2006 óta az Egyesült Államokban semmilyen formában nem működhet oktatási intézményként, azelőtt pedig csupán Wyoming államban, Laramie-ben volt bejegyezve, a szövetségi felsőoktatási akkreditációját Amerikában tehát hiába keresnénk.

Devecz a blog megkeresésére így válaszolt: „a netnek megvan az az Ön által is ismert %BBjó tulajdonsága%AB, hogy olyan információkat is tartalmaznak adott személyekről, amelyek már nem relevánsak.

„Engem pályámon nem a titulusok megszerzése, hanem a megszerzett tudás aprópénzre átváltása érdekelt és érdekel. Ezért vagyok többek között nagy híve Hofstede kultúra tipológiájának vagy a helyzetfüggő vezetésnek. Ezért tanultam a Demand Flow-t Nizzában, Franciaországban, vagy a japán menedzsmenteszközöket Yokohamában, és ezért mentem az Econovumhoz is. Miután pedig az Econovum körüli viták elindultak, úgy döntöttem, hogy az önéletrajzomban csak azokat az intézményeket jelzem, amelyeket az önéletrajzomban is megtalál."

Az SZTE kancellárja elküldte legfrissebb önéletrajzát a blognak. Ebben a tanulmányok címszó alatt a Budapesti Műszaki Egyetem és a Wroclawi Műszaki Egyetem szerepel, valamint az is, hogy három idegen nyelven beszél; lengyelül és angolul tárgyalási szinten, németül alapszinten.
„Itt az idő..."

Devecz Miklós Facebook-profilja szerint jelenlegi munkahelyei a következők: MI-JA Bt. Zeg., ZTE FC, Müllex Körmend Kft., Hammel & Hochreiter International Consulting. „Itt az idő..." – írta Devecz december 23-án a Facebookon, és közzétette a szegedi egyetem emblémáját, amelyen a Veritas, virtus, libertas mottó olvasható. Megírtuk, hogy a kancellári megbízás legkorábban december 30-ától tölthető be, de mivel az SZTE-n ezen a héten még tart a téli leállás, várhatóan csak a jövő héten kezd dolgozni az egyetem új gazdasági vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!