Kánikulára helyi záporok jöhetnek

Szeged - Helyi zivatarokat ígérnek a hosszú hétvégére a meteorológusok, legtöbbet szombatra. Tegnap mindenütt 30 fok fölötti volt a hőmérséklet a Dél-Alföldön, Szegeden 35 körüli csúcsot mértek.

Már délelőtt 10-kor 33-at mutatott a hőmérő tegnap Szegeden – a napon. Az árnyékban mért csúcshőmérséklet 35 körüli volt. A kánikula, vagyis a harminc fok fölötti meleg ma is folytatódik, de szombatra virradóra hidegfront jön.

Ez nem hoz erős lehűlést, csak annyit jelent, hogy a levegő hőmérséklete nem éri el a harmincat, és helyi zivatarokra lehet számítani. Vagyis míg mára Vásárhelyen, Makón és Szentesen is 19 és 33, Szegeden pedig 19 és 31 fok közötti hőmérsékletet jeleznek a meteorológusok az országos intézet internetes oldalán, szombatra „csak” 21 és 27 fok közötti meleget jósolnak ugyanezekben városokban, helyi zivatarokkal.

A szegedi meteorológiai állomás szakembere szerint az ünnep előtti napon, vasárnap újra melegedés kezdődik, és ez hétfőn is folytatódik: 27-28 fok várható. Huzamos esőt senki ne várjon, de záporok elszórtan lehetnek.

SZPONZORÁLT TARTALOM
Újra akcióban Kajla: az országjáró vizsla természetjárásra hívja a családokat
Frank Füredi: a kultúrharc az emberiség civilizációs vívmányait támadja
A modernkori társadalmak egyre inkább eltávolodnak hagyományaiktól, történelmi örökségüktől – mondta a szociológus.
Konténereket kaptak a szemetelő honvédi lakosok
Érezhetően kevesebb az illegális hulladéklerakó hely a makói Honvéd városrészben, ahol egy hete az önkormányzat gyűjtőkonténereket helyezett ki, illetve közmunkásokat küldött a szemét összeszedésére.
Elloptak és összetörtek egy autóbuszt Fejérben
Elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves kulcsi férfit.
ÚtON: Baleset az Etelka soron és a Roosevelt téren
A legfrissebb közlekedési információk.
Kétszer erősebb lehet az újabb hullám Nagy-Britanniában
A kormány azt szeretné, ha szeptember elején valamennyi tanuló visszatérne az iskolába.
Házakat épít és varrógépeket szerel a deszki Balázs Julianna
Nem túl nőies szakmákat választott magának Balázs Julianna, ezt már akkor mondtuk, amikor még csak a varrógépszerelői állásáról tudtunk.