Kánikulára helyi záporok jöhetnek

Szeged - Helyi zivatarokat ígérnek a hosszú hétvégére a meteorológusok, legtöbbet szombatra. Tegnap mindenütt 30 fok fölötti volt a hőmérséklet a Dél-Alföldön, Szegeden 35 körüli csúcsot mértek.

Már délelőtt 10-kor 33-at mutatott a hőmérő tegnap Szegeden – a napon. Az árnyékban mért csúcshőmérséklet 35 körüli volt. A kánikula, vagyis a harminc fok fölötti meleg ma is folytatódik, de szombatra virradóra hidegfront jön.

Ez nem hoz erős lehűlést, csak annyit jelent, hogy a levegő hőmérséklete nem éri el a harmincat, és helyi zivatarokra lehet számítani. Vagyis míg mára Vásárhelyen, Makón és Szentesen is 19 és 33, Szegeden pedig 19 és 31 fok közötti hőmérsékletet jeleznek a meteorológusok az országos intézet internetes oldalán, szombatra „csak” 21 és 27 fok közötti meleget jósolnak ugyanezekben városokban, helyi zivatarokkal.

A szegedi meteorológiai állomás szakembere szerint az ünnep előtti napon, vasárnap újra melegedés kezdődik, és ez hétfőn is folytatódik: 27-28 fok várható. Huzamos esőt senki ne várjon, de záporok elszórtan lehetnek.

A román kormány 28 prefektust váltott le
A magas rangú közhivatalnokoknak fontos szerepe van.
Hosszú Katinka triplázott a nyitónapon
Három számban diadalmaskodott.
A juh- és kecskehús fogyasztására hívják fel a figyelmet
Ösztönző kampányt indít a magyar kormány.
Áder János: ismét kalapot emelhetünk a magyar orvosok előtt
Magyarország minden polgára büszke lehet rájuk, tudásukra és emberségükre – mondta a köztársasági elnök.
Csongrád is csatlakozik az országfásítási programhoz
Az országfásítási kezdeményezés novemberben indult, azóta már országszerte több település is csatlakozott a mozgalomhoz.
Nagyot csalódott az Ajax edzője
Az amszterdamiak a BL-csoportkör hatodik, utolsó fordulójának keddi játéknapján otthon kaptak ki 1-0-ra a Valenciától, és így csak a H csoport harmadik helyén végeztek, egypontos hátrányban a továbbjutó spanyolok, valamint a szintén nyolcaddöntős Chelsea mögött.