Szeged és környéke

2007.08.16. 16:19

Kánikulára helyi záporok jöhetnek

Szeged - Helyi zivatarokat ígérnek a hosszú hétvégére a meteorológusok, legtöbbet szombatra. Tegnap mindenütt 30 fok fölötti volt a hőmérséklet a Dél-Alföldön, Szegeden 35 körüli csúcsot mértek.

Már délelőtt 10-kor 33-at mutatott a hőmérő tegnap Szegeden – a napon. Az árnyékban mért csúcshőmérséklet 35 körüli volt. A kánikula, vagyis a harminc fok fölötti meleg ma is folytatódik, de szombatra virradóra hidegfront jön.

Ez nem hoz erős lehűlést, csak annyit jelent, hogy a levegő hőmérséklete nem éri el a harmincat, és helyi zivatarokra lehet számítani. Vagyis míg mára Vásárhelyen, Makón és Szentesen is 19 és 33, Szegeden pedig 19 és 31 fok közötti hőmérsékletet jeleznek a meteorológusok az országos intézet internetes oldalán, szombatra „csak" 21 és 27 fok közötti meleget jósolnak ugyanezekben városokban, helyi zivatarokkal.

A szegedi meteorológiai állomás szakembere szerint az ünnep előtti napon, vasárnap újra melegedés kezdődik, és ez hétfőn is folytatódik: 27-28 fok várható. Huzamos esőt senki ne várjon, de záporok elszórtan lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!