Szeged és környéke

2009.03.10. 21:06

Kártérítésért perlik a Fehértói Halászcsárdát

Szeged - Kártérítési pert indít Frank Sándor, a Fehértói Halászcsárda tulajdonosa ellen az a szegedi anyuka, akinek gyermekeinél – állítása szerint – a tavalyi Torkos Csütörtökön elköltött ebéd fertőzést okozott, melynek szövődményeként súlyos ízületi gyulladás alakult ki.

Munkatársunktól

Lapunkban többször is megírtuk: 2008 februárjában a Fehértói Halászcsárdában „torkoskodó" vendégek közül 28-an betegedtek meg szalmonellafertőzésben. Az ÁNTSZ vizsgálata szerint a fertőzés az étteremből indult. Egy 11 éves fiú és 16 éves nővére is megbetegedett, tavaly szeptemberben pedig úgynevezett reaktív arthritist – súlyos ízületi gyulladást – diagnosztizáltak náluk. A család szerint orvosi szakvélemény bizonyítja: a szalmonellafertőzés és az ízületi betegség között ok-okozati a kapcsolat. A család és az étteremvezető megpróbálta, de nem sikerült peren kívül megegyezniük. A család most vagyoni és nem vagyoni kár miatt egymillió forint fölötti kártérítést követel, és életjáradékot a gyerekek maradandó egészségkárosodása miatt. Frank Sándor szerint kérdéses: náluk fertőződtek-e meg a gyerekek, illetve a szalmonella miatt alakult-e ki náluk az ízületi gyulladás. Hozzátette: ha nem bizonyosodik be az étterem felelőssége, lehet, hogy ő meg a családot perli majd hitelrontás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!