Hallgassa élőben!

Kass Jánost köszönti a Mozaik Kiadó

Kass János Kossuth-díjas grafikusművészt, Szeged díszpolgárát köszöntik 79. születésnapja alkalmából ma 16 órától a szegedi várban.

Kass János Kossuth-díjas grafikusművészt, Szeged díszpolgárát köszöntik 79. születésnapja alkalmából ma 16 órától a szegedi várban. Az ünnepséget a szegedi Mozaik Kiadó rendezi, amely tavaly, a világszerte elismert művész 78. születésnapjára jelentette meg háromszáz számozott példányban, díszdobozos kivitelben a Triptichon című exkluzív albumot. A könyvművészeti remeknek nevezhető kötet – amit a Mozaik művészeti vezetője, Deák Ferenc Munkácsy-díjas grafikusművész tervezett – azóta a Szép Könyv-versenyen elnyerte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök különdíját, és a gyűjtők becses kincsévé vált. Bartók Béla A kékszakállú herceg vára és Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus című művéhez készült legszebb Kass-munkák szerepelnek benne. A várban ma kollégái, barátai és tisztelői körében Deák Ferenc köszönti Kass Jánost.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Sós vendégváró finomságok
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszkocka, ami nem száraz hatású
A baloldal Magyarországra hozná az európai energiaválságot
Hihetetlen nagy energiaválság feszíti Európát és ezt szeretnék Magyarországra is behúzni Márki-Zay Péterék, hiszen a hihetetlen magas rezsiszámláktól kizárólag a rezsicsökkentés védte meg a magyar családokat – mondta a Fidesz alelnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
Javában zajlik az őszi faültetési program a településeken
Az országban minden településnek lehetősége van saját erdő létrehozására.
Rekordáron, 11,6 millió euróért kelt el egy Einstein-kézirat
Az 54 oldalas, kézírásos munkát a német elméleti fizikus 1913-ban és 1914-ben Zürichben írta munkatársával és barátjával, Michele Bessóval.
Izrael lezárja határait a külföldiek előtt
Izrael lezárja határait a külföldiek előtt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) Dél-Afrikából indult variánsa miatt.
Másfél év után újra megjelent a Pusztaszeri Hírfutár
A járvány idején nem jelent meg a helyi önkormányzat időszaki kiadványa, a Pusztaszeri Hírfutár, amely a héten látott újra napvilágot.
A Hungarian FolkEmbassy tíz évét ünnepli a Fonóban
A zenekar a kezdetektől markánsan képviseli a közép-európai nemzetek közös kulturális vonásait.