Szeged és környéke

2019.08.13. 21:08

Kedd este megnyitották a Sándorfalvi úti vasúti átjárót

A korlátozás harminc napig tartott, de most már tényleg szabad az út.

A kivitelezést végző Swietelksy Vasúttechnika Kft. hivatalos információi szerint kedden 19 órakor adták vissza a Csongrádi sugárút végén található vasúti átjárót a gépjárműforgalomnak - kollégánk hét óra előtt járt az átjárónál, már szabad volt az út, ahogy a fotó is mutatja. Gyalog és kerékpárral a korlátozás ideje alatt is át lehetett kelni az átjárón. Az érintett szakaszon közlekedő helyközi járatos buszok menetrendje is visszaállt kedd este. A korlátozás harminc napig tartott.

A kép még 19 óra előtt készült, de már szabad volt az út.

A kép még 19 óra előtt készült, de már szabad volt az út.

Azért volt szükség az átjáró lezárására, mert a vasúti átkelő teljes egészében megújult és kibővült a Szeged és Hódmezővásárhely között zajló tramtrain kivitelezése részeként. A tramtrain építését is magába foglaló vasúti munkálatok egyébként egészen 2020 júniusáig tartanak majd Csongrád megyében. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában hazai költségvetési forrás felhasználásával valósul meg 25,133 milliárd forintból.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!