Szeged és környéke

2014.03.11. 18:43

Kemes utcai gyilkosság: senki nem látott semmit

Szeged – Egy 23 éves férfit és egy ugyanilyen korú nőt gyanúsítanak azzal, hogy 2012 júliusában halálra vertek egy 47 éves hajléktalant a Kemes utcában. Az ügyben sok a kérdőjel.

Kiss Gábor Gergő

Tanúmeghallgatásokkal és a szakértői vizsgálat ismertetésével folytatódott annak a két fiatalnak a büntetőpere, aki a gyanú szerint – ahogy megírtuk – 2012 júliusában hajnalban a Kemes utcában meglátott egy szintén alkoholos befolyásoltság alatt lévő, padon alvó hajléktalant. A vádlottak elhatározták, hogy elveszik az értéktárgyait. D. Erzsébet kutakodni kezdett a zsebeiben, míg O. Norbert a helyszínt biztosította.

Kemes utcai gyilkosság: senki nem látott semmit. Fotó: Frank Yvette (galéria)


Amikor a sértett felébredt, a vádlottak közösen bántalmazni kezdték, többször a fején és felsőtestén megütötték, megrugdosták. Az ütleggel akkor hagytak fel, amikor a férfi magatehetetlen állapotba került. A vádlottak a helyszínt elhagyták, a bántalmazott ember belehalt sérüléseibe. A keddi tárgyaláson egy hajléktalant hallgatott meg először a bíróság, aki korábban az ügy első számú gyanúsítottja volt. A rendőröknek a bűncselekmény után azt mondta, hogy valóban a környéken járt, ahol a lány pénzért szexet ajánlott neki, majd találkozott a fiúval is, aki a bűncselekmény helyszíne felől érkezett. A bíróság előtt a férfi már semmire sem emlékezett, azt is tagadta, amit a vallomási jegyzőkönyvben aláírt. Ügyvédi kérdésre két hajléktalant nevezett meg, akik aznap állítása szerint megverték a sértetett, ami közrejátszhatott annak halálában. Egy másik tanú a bűncselekmény idején hosszan beszélt a két vádlottal egy Szilléri sugárúti bolt előtt, és nem talált semmi különöset viselkedésükben.

Az igazságügyi nyomszakértő megvizsgálta az elhunyt férfi fején lévő cipőlenyomatokat, valamint O. Norbert cipőit is, amelyek közül csak egy Adidasról állapította meg, hogy a nyomat akár arról is származhat. A Szilléri sugárúti bolt biztonsági kameráján nem látszik, hogy a bűncselekmény napján pontosan milyen cipőben volt O. Norbert, de a lábbelije oldalán látszik az Adidas jellegzetes három csíkja. A tárgyalást május 27-ére napolták el. A tervek szerint meghallgatnak majd egy fültanút, akinek éppen kedden akadt a nyomára a hatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!