Szeged és környéke

2008.04.23. 22:16

Kenguru a sapkában

Szeged - Egy sapka pótolja az anyukáját annak a négy hónapos kengurubébinek, akit vasárnap délután ejtett ki erszényéből fiatal és tapasztalatlan, vér szerinti mamája.

Bobkó Anna

Valószínűleg stressz érhette, ezért nem engedte vissza csemetéjét az erszénybe, aki így Budavári Annamária állatgondozó felügyelete alá került.

– Több sapkába is belefektettem, de végül ezt a kis csúnyácskát fogadta el. Itt úgy érzi magát, mint az anyukája erszényében. Pelenkát is tettem az aljába, hiszen a pici még nem szobatiszta – mondja nevetve Annamária. Beszélgetés közben egy pillanatra sem teszi le a kis Babót, hiszen az apróság csak úgy nyugodt, ha érzi a testmeleget és gondozója szívverését.

A kis kengurut pótmamája, Budavári Annamária kecsketejjel táplálja. Fotó: Karnok Csaba

A kis kengurut pótmamája, Budavári Annamária kecsketejjel táplálja. Fotó: Karnok Csaba
Annamária napközben mindenhová magával viszi a kis csomagot, amit a buszon a kabátja alá rejt a kíváncsiskodó szemek elől. Esténként pedig panellakásában altatja a kengurubébit úgy, hogy a sapkát felakasztja az éjjeliszekrénye fölé. Babó most három-négy óránként eszik. Fecskendőből, kecsketejjel táplálja gondozója. Két hónapig még biztosan a puha fejfedő melegében fekszik naphosszat, utána azonban visszaengedik társai közé.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!