Képernyőről a gyerekszobába

Közismertségnek örvendő kismamát kerestünk – az adventi várakozásban egy boldog várandóst. A szegedi Városi Televízió csinos műsorvezetőjét, Tapodi-Kovács Tímeát november elsejétől nem láthatjuk a képernyőn. Anyaszerepre készül.
Tímeát születendő gyermeke teszi boldoggá. Fotó: Karnok Csaba

A mindig csinos és mosolygós szegedi műsorvezető, Tapodi-Kovács Tímea idén júliusban ment férjhez. Az esküvőt követő augusztusi nászútra már hárman utaztak el. Az ifjú ara és a boldog férj, Gábor akkor még nem tudta, hogy Tímea új életet hordoz a szíve alatt.

– Rögtön megéreztem, hogy várandós vagyok. Alig mertem elhinni, hiszen egy hónappal előtte esküdtünk. Mint utólag kiderült, a nászúra már magunkkal vittük a babát – mesélte nevetve a kismama. Az ifjú feleség még nem tudott áldott állapotáról, amikor Tímea édesapja már gyanút fogott. – A családban mindenki nagyon várja a kis jövevényt, leírhatatlan volt a boldogság, amikor bejelentettük a nagy hírt, igaz, édesapám nem lepődött meg különösebben, megérezte a terhességemet – nosztalgiázott a kismama.

Tímea november elsejétől nem dolgozik a tévében, hogy minden idejét a születendő gyermekének szentelje.

A fiatal házasokat már most elhalmozta a rokonság rugdalózókkal és zoknikkal. Az ifjú férj azonban még nem nézte meg a miniruhákat, mert korainak tartja. Gábor ehelyett esténként a felesége pocakjára hajtja a fejét, és hosszasan beszél a babához. – Sokszor dalra is fakad, igaz, legtöbbször fals hangon énekel – kacsintott hamiskásan a fiatalasszony.

A pár még nem jutott közös nevezőre a születendő gyermekek számával és „gyakoriságával” kapcsolatban. – A férjem kétéves eltéréssel zsinórban három gyermeket szeretne, én ideálisabbnak találom, ha öt év is eltelik a testvérek születése között. Persze ezen nem fogunk összeveszni. Különben is most az első kisbabámmal szeretnék foglalkozni, aztán majd kiderül, hogy elég érett vagyok-e az anyaszerepre.

Máté, Kira, Amira, azaz Mira

Ami a kis jövevényt illeti, amennyiben fiú lesz a Máté nevet kapja a szülőktől. Ha kislány lesz Tímea a Kirát, Gábor az Amirát javasolta, így végül – hogy mindkettőjük elégedett legyen – a Mirában egyeztek meg.

Tímeát május 10-ére írták ki. Az anyuka és a gyermeke közel együtt ünnepli majd a születésnapját, hiszen Tímea május 14-én született.
A kismama hagyományos szülést szeretne: császármetszés és érzéstelenítők nélkül. Ami fontos, hogy a férje is ott legyen mellette. – Gáborban fel sem merült, hogy ne jöjjön be velem a szülőszobába, sőt a köldökzsinórt is ő szeretné elvágni.

Gábor szerint – mit is mondhatna egy rendes férj – az ő felesége a legcsodálatosabb kismama. – Figyelmes, és már most nagyon gondoskodó. Csak a babára koncentrál – mondta a leendő apuka.
Tímea huszonöt évesen a karrier helyett választotta a családot. – A mi szakmánkban a nők hajlamosak arra, hogy később vállaljanak gyereket. Engem nem a karrierem, hanem a születendő gyermekem tesz boldoggá. Imádok terhesnek lenni, és alig várom, hogy anyuka legyek.