Szeged és környéke

2019.08.09. 19:25

Készüljön! Szombattól egy hónapig lezárják a Boldogasszony sugárút egy szakaszát - térképen a változások!

A Boldogasszony sugárúton, a Hősök kapuja és a Vitéz utca közötti szakaszon vízvezeték rekonstrukciós munkálatok kezdődnek szombat reggel.

Hajó Edina

Szeptember közepéig lezárják a Boldogasszony sugárút Vitéz és Markovics utca közötti szakaszt, így a Tisza Lajos körút felől nem lehet a sugárútra kanyarodni. Június végén beszámoltunk róla, hogy vízvezeték rekonstrukciós munkálatokat végeznek a nyáron a Tisza Lajos körúton és a Boldogasszony sugárúton. A Tisza Lajos körúton a klinikáknál pár hete már csak az egyik forgalmi sávon közlekedhetnek az autósok. A Tisza felé vezető forgalmi sáv jobb szélében vannak munkaárkok, így ott szakaszos sávszűkítésekkel szembesülnek az arra közlekedők. Június végén megírtuk, a vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat több szakaszban végzi el a belvárosban a Szegedi Vízmű Zrt, ami forgalomkorlátozásokkal és esetleges vízhiánnyal járhat. A beruházásra azért van szükség, mert a felújítandó vezetékszakaszon az utóbbi időben rendszeresen fordult elő meghibásodás.

A Tisza felé vezető forgalmi sáv jobb szélén már javában zajlanak a munkálatok, itt szakaszos sávszűkítések vannak. fotó: Karnok Csaba

A Tisza felé vezető forgalmi sáv jobb szélén már javában zajlanak a munkálatok, itt szakaszos sávszűkítések vannak. fotó: Karnok Csaba

A vízmű most arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a vízvezeték rekonstrukciós munkálatok a Boldogasszony sugárúton is elkezdődnek, ahol már útlezárásra és forgalomelterelésre lesz szükség, augusztus 10-től várhatóan szeptember első feléig. Szombat reggel 7 órától a Boldogasszony sugárúton, a Hősök kapuja és a Vitéz, valamint a Markovics Iván utca közötti szakaszon felbontják az utat. A felbontás ideje alatt a Tisza Lajos körút felől egyik irányból sem lehet a Boldogasszony sugárútra kanyarodni, valamint a Markovics Iván utcai kereszteződésnél sem lehet a Boldogasszony sugárút lezárt szakaszára behajtani. A Tisza Lajos körúton viszont a Huszár Mátyás rakpart felől érkezők egyenesen végighaladhatnak, csakúgy a másik irányból közlekedők.

 A villamos közlekedést villamosokkal vagy pótló buszokkal biztosítják az útfelbontás ideje alatt is. A munkálatok az ivóvíz szolgáltatásban nem okoznak fennakadást a körzetben. A szeptemberi iskolakezdésre viszont érdemes lesz felkészülniük a családoknak, ugyanis a hónap első felében még biztos le lesz zárva az említett szakasz. A tervek szerint – a munkák előrehaladásának függvényében – szeptember első felében állhat vissza a közlekedésben a megszokott rend.







 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!