Szeged és környéke

2011.04.28. 21:41

Készülődés a ligetben

Szeged - Gőzerővel készülnek a vurstlisok és a pecsenyések a ma délután nyíló 3 napos szegedi majálisra a ligetben. Csütörtökön az utolsó simításokat végezték a bódékon és a forgókon: mindenki esőmentes hétvégében reménykedik.

Munkatársunktól

Kopácsolástól és fúróhangtól zengett csütörtök délután az újszegedi liget, ahol ma délután 3 órától a CDC tánciskola műsorával startol a háromnapos majális.

A vurstlisok madárfütty és szemerkélő eső mellett húzták meg az utolsó csavarokat a körhintákon. A vidámparkosok csak egy dolgot kértek a következő napoktól: ne essen az eső. A fiatalokon ugyanis nem fog múlni a bevételük, akik közül már tegnap többen a majális helyszínére érkeztek felmérni a különböző játékszereket. Egy 11 éves lány bringája nyergében időzött hosszabban az Extreme nevű, első látásra eléggé veszélyesnek tűnő forgónál. Azt mondta, erre biztosan felül a következő napokban, ezt a szülei már tavaly is megengedték neki.

Mindenki sütögetheti pecsenyéjét a háromnapos majálison. Fotó: Schmidt Andrea

Mindenki sütögetheti pecsenyéjét a háromnapos majálison.
Fotó: Schmidt Andrea

A pecsenyések és a szomjoltó autók – az egyik, sört kínáló bódéra volt ráírva ez a szöveg – mögött raklapszámra emelkedtek a magasba a különböző élénkítők. Sörből és ásványvízből már tegnap Tiszát lehetett volna rekeszteni. Az étel-italosok is a jó időben reménykednek, hiszen esőben nem sok embernek van kedve hideg sört kortyolni. Csak kicsit voltak szomorúak amiatt, hogy május elseje vasárnapra esik. Náluk jóval elkeseredettebb volt az a három fiatalember, aki szomorúan bandukolt a sátrak között. Igazságtalanságnak tartották, hogy vasárnapra esik az ünnep, ezért április 30-án ünnepelnek majd.

A zöldterületből egyre kisebb részt vehetnek birtokba a pokróccal érkező majálisozók. Itt állították fel az egyik vidámparkot és a nagyszínpadot. Az övezet a kitelepülő pártok és szervezetek sátraitól is zsugorodni fog. A legjobb helyek megszerzéséért nem árt korán kelni az ünnepen.

Nyit a Sziki

A május 1-jei hétvége hagyományosan egybeesik a strandok nyitásával. Sziksósfürdő április 30-án nyitja meg kapuit a vendégek előtt: szombaton és vasárnap 600 forintos kedvezményes belépőjeggyel látogatható. A sportuszoda május 1-jén 6-tól 18 óráig, az Anna fürdő 6-tól 20 óráig tart nyitva. A SZUE-ról már két hete lekerült a sátor.

Címkék#buli#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!