Szeged és környéke

2019.08.25. 12:39

Két éve elvitték a táblát, azóta üresen árválkodik a tartóoszlop

A város több pontján is találni üres oszlopokat az utcasarkokon vagy az utcák közepén, ezeken egykor a parkolási zónára figyelmeztető táblák voltak kifüggesztve.

Munkatársunktól

Például az Attila utcában is: annak elején egy tábla, amely a 20 méteres rakodóterületre figyelmeztet, utána viszont eltűnt a jelzés, nem tudni, kell-e parkolójegyet venni, és ha igen, milyen színű zónában állunk. Hasonló helyzetre lettünk figyelmesek a Dózsa utca és a Kazinczy utca kereszteződésében, itt szintén üresen álldogál a tábla. Ugyan a Dózsa utcában zöld zónás parkolási rendszer működik, erről nem tettek ki ide táblát, amikor két évvel ezelőtt sárgáról zöldre váltott az övezet. A sárga táblát elvitték, az oszlop maradt.


Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság igazgatója lapunk kérdésére elmondta, ezeket az oszlopokat használják a városban, ha ideiglenes forgalmi rend kialakítására van szükség.

 

Zöld zónás parkolójegyet kell váltania az edzőterem előtt parkolóknak is. Fotó: Kuklis István

Zöld zónás parkolójegyet kell váltania az edzőterem előtt parkolóknak is. Fotó: Kuklis István


– Az előbbiekben említett üres oszloppal majdnem szemben, a két utca túloldali találkozásánál van a 79. számú zöld parkolóautomata, amely információs felületeivel szintén az autósok tájékozódását segíti. Emellett a Dózsa utcában három zöld zónás információs táblánk is van jelenleg: a Tisza Lajos körútról befordulva a sarkon, a parkolóház előtt, illetve kicsit feljebb, a trolimegálló után. A forgalmi rend, parkolási rend nem változott a jelzett területen az elmúlt két évben, az a fizető várakozási övezet „zöld parkolási zóna" része, amit a zónába történő behajtáskor minden úton ahol autók közlekedhetnek jelzünk – magyarázta.


A zónatábla is KRESZ-tábla, így nem kell minden kereszteződésben újra kirakni, ahogyan a 30-as sebességkorlátozást sem. Érdemes tehát ügyelniük a kondiba igyekvőknek arra, hogy a sarkon lévő FitWorld Fitness edzőterem előtt is fizetős övezetben parkolnak autójukkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!