Szeged és környéke

2015.12.18. 22:01

Két hét vakáció jön

Szeged - Két hétre bezártak az iskolák pénteken - kitört a téli szünet. Tegnap már a legtöbb helyen nem tanultak a gyerekek, a szerencsésebbek pedig házi feladatot sem kaptak. A szünet idején Szegeden egy ügyeletes intézmény lesz nyitva - hat gyerekre vigyáznak majd.

Timár Kriszta

– Már igazából csak játszunk – mesélték a 8/A-sok tegnap délelőtt a Zrínyi Ilona Általános Iskolában. Majd miután a tanárok felhívták a figyelmüket arra, hogy rendes tanítási nap van, gyorsan hozzátették: „persze, tanultunk is". Valószínűleg egyébként éppen ez az, amire egyik iskolában sem volt példa – két hétre mindenki szabadságra megy az oktatásban, amire lelkileg már pénteken rá kellett hangolódni.

A végzősök pihenését egyébként beárnyékolja a felvételire készülés: ők a szünetben is előveszik majd a könyveiket. Emellett megnézik a Star Wars legújabb részét, számítógépeznek, korcsolyáznak, lógnak a barátokkal – mondták. A negyedikesek között viszont olyat is találtunk, aki szerint unalmas lesz a hosszú szünet. Ők nem kaptak házi feladatot, így valóban csak a pihenésről szól a következő két hetük. Tegnap pedig már az ünnepre hangolódtak: egymást ajándékozták meg.
 

Két hét vakáció jön. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

 Az intézményben már minden a karácsonyról szólt: a karácsonyfa mellett állítottak adventi koszorút is, melynek gyertyáit is meggyújtották, a faliújságon az ünnephez kötődő üzenetek voltak, és reggel megtartották az iskolai ünnepséget is a Belvárosi moziban, melynek zárásaként megnézték A kis herceg című rajzfilmet.

– A pedagógusoknak is teljes egészében szünet ez a két hét, csak azoknak nem, akik az ügyeleti rendszerben részt vesznek – mondta el [namelink name="Doroginé Bíró Irén"] igazgató. Idén a Zrínyi-iskolában lesznek azok a gyerekek, akiknek elhelyezéséről munkanapokon nem tudtak a szüleik gondoskodni. Az egész városból összesen hat ilyen gyerek van, nekik tartják fenn az ügyeletet. – Természetesen nem tanulnak, hanem filmet néznek és játszanak – tette hozzá az igazgató.

A Zrínyibe mehetnek majd a szociális ebédre jogosultak is – a téli szünet ideje alatt ugyanis ugyanúgy megkapják az ingyenes meleg ételt, mint oktatási napokon. Az első tanítási nap január 4-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!