Szeged és környéke

2015.10.16. 23:21

Két keréken a mellrák ellen

Csongrád megye - A szegedi székhelyű Csongrád Megyei Kormányhivatal is csatlakozott ahhoz a kerékpáros demonstrációhoz, amelyet az emlőrákellenes küzdelem jegyében hirdetett meg az EVP Egészségfejlesztési Iroda.

Munkatársunktól

Vásárhelyen hetedszer stratolt el tegnap délután a figyelemfelhívó biciklizés, a mintegy 1000 résztvevő ezúttal is a Kossuth térről indult. Idén csatlakozott az akcióhoz Mártély, Székkutas és Mindszent és Makó is.

A  szegedi korányhivatal munkatársai a Rákóczi tér 1. szám alatti központi épülettől indultak útnak tegnap a Népegészségügyi Főosztály Derkovits fasori épületéhez, ahol az emlőrák megelőzésével és a betegség korai felismerésével kapcsolatos előadást hallgattak meg. Az újszegedi sportcsarnok előtti buszöböl mellett a menet résztvevői megnézték a Rákellenes Liga emlőszűrő buszát, amely megyeszerte végzi az emlőrák megelőzése érdekében a vizsgálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!