Szeged és környéke

2013.04.21. 11:14

Két megyei gyerek tanulhat az Ének iskolájában

Csongrád megye - Az országos ismertség útján indulhat el az a 16 gyerek, akik részt vesznek a TV2 Az ének iskolája című produkciójában. Két megyei fiatal is esélyes, hogy felfedezze magának a popszakma: a mindössze 8 éves szegedi Tabatabai Nejad Flóra, valamint a 13 éves szatymazi Veres Roland.

Munkatársunktól

Két Csongrád megyei "tanulója" is lesz az Ének iskolájának. A TV2 szombaton indult új műsorában 16 tehetséges gyerek tanulhat majd Szulák Andreától, Szanditól, Hajós Andrástól és Király Viktortól a [namelink name="Friderikusz Sándor"] vezette osztályban – köztük egy szegedi és egy szatymazi fiatal tehetség.

[namelink name="Tabatabai Nejad Flóra"] a mezőny legfiatalabb résztvevője – mindössze 8 éves. Az iráni apukájának köszönhetően meglehetősen egzotikus nevű szegedi kislány azonnal levette a meghallgatáson még zsűriként működő tanárokat a lábukról, mind a négyen maguknak akarták. - Tündér voltál – lelkendezett Szandi és megpuszilta Flórát. Végül kiderült: az ő irányítása alatt kezdheti bontogatni szárnyait a kislány, akiről már bölcsődés korában megállapították: abszolút hallása van.

Tabatabai Nejad Flóra. Fotó: DM/DV

Tabatabai Nejad Flóra
Fotó: DM/DV

- Két évesen persze még korainak tartottuk, hogy énektanárhoz járassuk, de mivel ezt az óvodában is megerősítették, négy éves korában a Király-König Péter Zeneoviba írattuk – mesélte lapunknak édesanyja, [namelink name="Radics Mónika"]. - Egy évre rá zongorázni kezdett és zeneiskolai oktatásban részesül. A hangját azonban még túl korai képezni.

Flóra tavaly jelentkezett egy tehetségkutatóba is, ahol a zsűri elé került, de túl kicsinek tartották a szerepléshez. Éppen ezért nagyon boldog volt, hogy most lehetőséget kapott. - Nekünk, szülőknek is ez egy pozitív visszajelzés, hiszen mostmár szakemberek is azt mondják, hogy érdemes lenne később, amikor már képezhető lesz a hangja, az énekléssel foglalkoznia – mondta az édesanya.

[namelink name="Veres Roland"] talán azért maradhatott meg a szombati adás nézőinek emlékezetében, mert a legvagányabb bevonulást produkálta. "Heló, heló" - jött be a színpadra. Magáról annyit mesélt: a suliban nem jeleskedik, de DJ-zik és gördeszkázik is az éneklés mellett. Utóbbival egy éve foglalkozik komolyabban, akkor került be ugyanis a szegedi Talent Tehetségkutató Énekstúdióba. - Az a legjobb érzés, amikor megtapsolnak a színpadon – mondta a szatymazi fiú.

Veres Roland. Fotó: DM/DV

Veres Roland
Fotó: DM/DV

Roli a Mizu című számot adta elő a tanárok előtt, majd még egy beatbox-produkciót is rögtönzött nekik. [namelink name="Szulák Andrea"] és [namelink name="Király Viktor"] is küzdöttek érte, végül utóbbi tanítványa lett, melynek nagyon örült.

Nem is gondoltam volna, hogy bekerülök – mesélte lapunknak a fiú, aki úgy tervezi, felnőtt korában a zenével foglalkozik majd. - Remélem, ha a műsorból megismernek, még több fellépésem lesz – tette hozzá.

Az Ének iskolája a korábbi tehetségkutató műsorokkal szemben nem kieséses alapon működik majd. A 16 kiválasztott gyereket heteken keresztül figyelhetik majd a nézők, akik egyfajta nyilvános tehetséggondozást kapnak. A műsornak 15 második helyezettje és egy győztese lesz – utóbbi lemezszerződést, egy utazást Krétára és egy szintetizátort kap majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!