Szeged és környéke

2015.11.23. 09:00

Két pisztollyal kapták el Röszkén, előzetesbe került

Egy Taurus és egy Browning típusú pisztolyt és a hozzájuk tartozó lőszereket foglaltak le a rendőrök a röszkei határon belépő szerb férfinál.

Munkatársunktól

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója előzetes letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit akit 2015. november 19. napjának délelőttjén tartóztattak fel a határon.

 

A megalapozott gyanú szerint a férfi fenti napon belépésre jelentkezett a Röszke Autópálya határátkelőhelyen Szerbia irányából Magyarország területére az általa vezetett személygépkocsival. A NAV munkatársai ellenőrzés alá vonták a gépkocsit, melynek során abból elrejtve feltalálásra és lefoglalásra került 2 db pisztoly a hozzájuk tartozó mintegy 33 db tölténnyel.

 

A gyanúsítottól lefoglalt pisztolyok lőfegyvernek, míg a töltények lőszernek minősülnek, melyek vonatkozásában engedéllyel terhelt nem rendelkezett.

 

A lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indított eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés okán indítványozta a letartóztatás elrendelését, melynek helyt adva a bíróság egy hónapi időtartamra el is rendelte azt. A határozat nem jogerős, azzal szemben terhelt és védője fellebbezést jelentettek be.

 

Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett - közölte Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!