Szeged és környéke

2014.09.04. 13:58

Két termesztőnél 500 tő vadkendert találtak - előzetesbe kerültek

Szeged - Előzetes letartóztatásba helyezett két férfit több száz tő vadkender termesztése miatt a Szegedi Járási Ügyészség indítványára a bíróság.

Delmagyar.hu

Egy algyői férfinél szeptember 1-jén tartott házkutatás során a lakóházában 136 tő vadkendert és 41 darab szárított marihuána növényt találtak és foglaltak le.

Ugyanitt ellenőriztek egy szegedi férfit is, akinek lakóhelyén további 367 tő kendernövényt és 77 tő gyökérzettel rendelkező szárcsonkot találtak meg. Lefoglalták a termesztéshez szükséges technikai eszközöket, az öntöző- és világítóberendezéseket is.

– A járási ügyészség mindkét gyanúsítottal szemben az előzetes letartóztatás elrendelésére szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt, aminek a nyomozási bíró helyt adott. A bíróság végzése nem jogerős, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be – tájékoztatott [namelink name="Szanka Ferenc"] ügyészségi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!