Szeged és környéke

2009.10.28. 10:01

Két újabb holttestet emeltek ki a Tiszából

Szeged - Szerdán a szerbiai fél hivatalosan arról tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy kedden kiemeltek a Tiszából egy tíz év körüli lány holttestét.

Delmagyar.hu

A szerb fél hivatalos tájékoztatása szerint kedden egy tíz év körüli lány és egy húszas éveiben járó férfi holttestét emelték ki a Tiszából - közölte szerdán a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az elhunytak azonosítása megkezdődött. A szerb hatóságok vizsgálják azt is, hogy az elhunytak a koszovói határsértőkkel október közepén örtént tiszai vízi baleset áldozatai-e - tette hozzá Szenti Szabolcs.

Eddig összesen öt - a Tisza magyar oldalán egy férfi, szerbiai oldalán pedig két női, egy gyermek és egy férfi holttestet találtak, az október közepén történt baleset óta.

Október 15-én egy koszovói férfi két gyermekével a folyón kelt át, hogy Szerbiából illegálisan Magyarországra jusson. Eközben a gyerekek életveszélyesen kihűltek. A férfi későbbi kihallgatásán azt állította, hogy egy 15-18 tagú csoport akart átkelni a Tiszán, a többiek azonban a vízbe vesztek.

A vajdasági Magyar Szó című napilap szerdai online kiadása szerint a kislányt Adorjánnál, a fiatalembert Magyarkanizsánál találták.

Berényi Ernő, a magyarkanizsai bíróság vizsgálóbírája a lapnak elmondta, hogy a kislánynál és a harminc év körüli fiatalembernél sem találtak a személyazonosságot igazoló dokumentumokat, holttestüket Újvidékre szállították a kórbonctani intézetbe. Berényi Ernő a lapnak azt is elmondta: az október 23-án Martonos alatt fellelt női holttestet - az életben maradt gyermekek édesanyjáról volt szó - kedden azonosították a hozzátartozói, földi maradványait átadták a rokonságnak. A Martonosnál október 18-án talált másik női holttestet a zentai kórházba szállították, ahová szerdán érkeznek Koszovóból az elhunyt hozzátartozói.

Az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerbiai partnerrel együttműködve nyomoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!