Szeged és környéke

2016.05.27. 20:42

Kétszáz tehetséget támogattak

Fontos motiválni a tehetségeket, hogy végül itthon maradjanak - ezzel a gondolattal nyitotta meg Szabó Gábor rektor az SZTE Tehetségpont díjátadóját pénteken.

Munkatársunktól

Idén a Szegedi Tudományegyetem 200 – a tudományok, a művészetek vagy a sport területén – tehetséges, kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatóját ismerték el ösztöndíjakkal. Összesen közel 10 millió forint támogatást kaptak a legkiválóbbak a Tehetségponttól a város, illetve több regionális vállalkozás segítségével. Lapunk főszerkesztő-helyettese, Szögi Andrea (képünkön középen) például a Prezentációs technikák nevű verseny győzteseinek gratulált a rektori hivatalban Járai Zsigmond volt jegybankelnök és a Tehetségpont munkatársa, Csikós Tímea társaságában.


Gazdára találtak olyan elismerések is, mint a Kiválósági listák fokozatai, a Sófi-ösztöndíjak vagy a hátrányos helyzetű, roma, illetve a fogyatékossággal élő egyetemisták ösztöndíjai. A díjátadón részt vett Lékó Péter sakknagymester is, aki többedmagával a díjakról döntő Szegedi Tehetséggondozó Tanács munkájában is részt vesz a tanács és az SZTE Tehetségpont vezetője, Badó Attila jogászprofesszor mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!