Szeged és környéke

2016.07.20. 18:27

Kétszínű napraforgó díszíti a veteményest Balástyán

Balástya - Igazi ritkaságot vett észre a balástyai Jójárt család a veteményesében: a föld szélén lévő napraforgósor egyik virága kétféle színben pompázik.

Borbola Lilla

– Már többen a csodájára jártak, de még én sem láttam ilyet – mesélte [namelink name="Szabóné Jójárt Boglárka"], aki elsőként fedezte fel a családi kiskertben a nem mindennapi látványt. A család évekkel ezelőtt vetett egy sor napraforgót a hobbiból művelt veteményes szélébe dísznek, vegyesen sárga és piros virágút. Azóta minden évben kihajtanak a növények, a színeik azonban már keveredtek. Bár idén a vihar megtépázta őket, és többet kicsavart közülük, még így is több pirosas-sárgás virág tűnik elő Jójárték zellerje, mákja és paprikája mellett.

 

 Szabóné Jójárt Boglárka bukkant rá elsőként a veteményes színes díszére. Fotók: Borbola Lilla

Szabóné Jójárt Boglárka bukkant rá elsőként a veteményes színes díszére. Fotók: Borbola Lilla

Olyan azonban, amelyik tányérján a szirmok egyik fele sárga, a másik piros, még nem nyílt eddig. Bár a véletlen műve a kétszínű napraforgó, de ezután a család érdeklődve figyeli majd, hogy milyen kombinációkat hozhat még létre a természet a következő években a kétféle vetőmagból földjük szélén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!