Szeged és környéke

2017.07.13. 10:33

Kettős kiállítás nyílt a Kass Galériában

Két új kiállításnak ad helyet tegnaptól a Kass Galéria. A ,,Kass és a színház" és a ,,Schreiber-Gyermek-Színház" című tárlatok adják a galéria tematikáját az év második felében, Kass János születésének 90. évére emlékezve.

Munkatársunktól

A galéria egyik felében a 19. századi polgári világ kedvelt családi szórakozása, a papírszínház a fő téma, olyan mindenki által ismert mesék miniatűr színpadképeivel, mint az Aladdin és a csodalámpa vagy a Csipkerózsika. A tökéletes állapotban lévő gyűjtemény egy egri család tulajdona.

Kettős kiállítás nyílt a Kass Galériában. Fotó: Borbola Lilla  - GALÉRIA



A galéria másik felében pedig a nagyhatású magyar grafikusművész színházi témájú műveiből láthatnak válogatást az érdeklődők. Így olyan klasszikusok illusztrációi kerültek a falra, mint Madách Imrétől Az ember tragédiája, Kodály Zoltántól a Háry János vagy Bartók Bélától A kékszakállú herceg vára. A gyűjtemény olyan különleges darabokat is felvonultat, mint az 1946 novemberében a pesti Művész Színházban bemutatott Tíz kicsi néger című Agatha Christie-műhöz Kass által készített bábuk. A kiállítások december 31-éig tekinthetők meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!