Szeged és környéke

2019.08.25. 20:02

Kezdetét vette a Plácido Domingo Classics fesztivál idei programja Szegeden - Galéria

A Szegedi Nemzeti Színház szombati musicalestjével vette kezdetét a Plácido Domingo Classics fesztivál idei programja. Az est során fellépett Ágoston Katalin, Feke Pál, Gallusz Nikolett és Edward Parks is, aki szívesen nyilatkozott lapunk olvasóinak.

Kozma Rita

Nem feltétlenül jelent receptet a sikerre, ha egy műsorszálra fűzik fel a musicalekből jól ismert fülbemászó dallamokat, amelyeket külön-külön szeretünk, de ömlesztve talán kevésbé. A szombati Nyáresti Broadway – musicalest, a nem túl szerencsés névválasztás ellenére bebizonyította, gondos műsorszerkesztéssel és jó elő­adásmóddal működőképes ez az elképzelés. Nem okozott törést az sem, ha egy-egy vidámabb, pörgősebb szám után egy lírai blokk következett.


A Szegedi Nemzeti Színház színpadán az est folyamán olyan világhírű előadásokból énekeltek, mint az Evita vagy a Hegedűs a háztetőn, de a magyar zenés darabok sem maradtak ki, a Valahol Európában és A padlás is helyet kapott. Utóbbit hamarosan a New York-i Broadwayn is bemutatják.

 

 A Szegedi Nemzeti Színház színpadán az est folyamán olyan világhírű előadásokból énekeltek, mint az Evita vagy a Hegedűs a háztetőn, de a magyar zenés darabok sem maradtak ki. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


A hazai színpadokról jól ismert színészek, Ágoston Katalin, Gallusz Nikolett és Feke Pál énekelt a közönségnek a Szegedi Filharmonikus Zenekar kíséretével. Az est vendége Edward Parks Grammy-díjas énekes volt, aki fiatal kora ellenére érett, kellemes bariton hangján énekelte többek között a tejesember dalát.


Parks eddig olyan ismert darabokban szerepelt, mint a Faust, a Carmen, ő játszotta Figaro szerepét A sevillai borbélyban és Mercutiót a Rómeó és Júliában. Legutóbb Steve Jobs megformálójaként a The (R)evolution of Steve Jobs című operában keltett feltűnést, a Grammy-díjat is ezért a munkájáért kapta. A szombat esti előadás főpróbájának szünetében Parks beszélt arról, hogyan készült Jobs szerepére, és azt is elárulta, mi a szerepálma.


– Sok interjút és dokumentumfilmet néztem Jobsról és az apple-ről, elolvastam a könyvét is. Élveztem a szerepet, szerintem Mason Bates nagyszerű operát írt, tetszett, ahogyan a hangszeres zenét ötvözte az elektronikussal. Szerettem Figarót és Marcellót énekelni A bohémekből, de nincs igazán kedvenc szerepem – mondta Park, aki az álomszerepét illetően Figarónál egy sokkal démonibb borbélyt nevezett meg. – Nagyon-nagyon szeretném egyszer Sweeney Toddot eljátszani, tudom, annyira sötét darab, de ez az álmom.


Edward Parks harmadszor jár Magyarországon, udvariasan megjegyezte, élvezi az itteniek társaságát és a munkát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!