Szeged és környéke

2015.07.02. 20:23

Kezdődik a szabadtéri

Giuseppe Verdi népszerű operájával, Az álarcosbállal péntek este indul a 84 éves Szegedi Szabadtéri Játékok idei programsorozata.

Munkatársunktól

A fesztivált 21 órakor Botka László polgármester nyitja meg, a Himnuszt az operaprodukció zenei supervisora, [namelink name="Pál Tamás"] dirigálja. Legutóbb tíz éve szerepelt Verdi-darab a Dóm téri csillagtetős színpadon, Az álarcosbál Svédországban játszódó eredeti verzióját most [namelink name="Béres Attila"], a Miskolci Nemzeti Színház nemrégiben kinevezett igazgatója rendezte, az amerikai [namelink name="Barnaby Palmer"] vezényli.

Sztárvendégnek a német műkorcsolyázó legendát, a világ- és olimpiai bajnok Katarina Wittet hívták meg, aki jégtáncosok kíséretében bálkirálynőként tűnik fel a hatszáz négyzetméteres műjégpályává változtatott színpadon az opera báli jelenetében. A főszerepekben László Boldizsárt (III. Gusztáv), Rálik Szilviát (Amelia), Wiedemann Bernadettet (Ulrica), Anatolij Fokanovot (Anckarström) és Szemere Zitát (Oscar) láthatja-hallhatja a közönség.

Látványos jelenet Az álarcosbál Dóm téri főpróbájáról. Fotó: Karnok Csaba


A díszlet és a jelmezek [namelink name="Tihanyi Ildi"] tervei alapján készültek, akinek a kosztümök létrehozásában Náray Tamás divattervező volt az alkotótársa. A péntek esti premierre várják a német és az olasz nagykövetet is – utóbbi az előadás utáni fogadáson mond köszöntőt. Jövő hétvégén az Abigél musicalváltozatával folytatódik a fesztivál, július 16-ától négy estén át visszatér a tavalyi nagy siker, a Mamma Mia! Július 31-én tartják a Tévedések vígjátéka bemutatóját, augusztus 14-étől pedig hat estén át játsszák a Dóm téren a Madách Színház új szuperprodukcióját, A nyomorultakat.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad július 17-én a színművészetisek vizsgaelőadásával, az Athéni Timonnal nyit. [namelink name="Duda Éva"] és kortárs tánctársulata 21-én a Jutalomjáték – Outbreak című produkciót kínálja, 24-én és 25-én A furcsa pár női változata látható. Augusztus 7-én és 8-án a Páratlan páros második részét adják, 14-én és 15-én pedig Szente Vajk állítja színpadra ősbemutatóként Rejtő Jenő klasszikusát, A szőke ciklont. Az előadások többségére még lehet jegyet kapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!