Szeged és környéke

2019.05.24. 20:41

Kicsit megváltozott az egykori technikaóra - életvitelből versenyeztek az Agórában

Pénteken a gyakorlati fordulót tartották, ahol 2 óra alatt kellett megvarrniuk a 3 fős csapatoknak 3 textilzöldséget, pihenés gyanánt pedig gyógy- és fűszernövényeket felismerni.

Bár a technikaóra a többség számára töltelék készségtantárgyként ismert, jelentős reformon esett át az utóbbi időszakban, Életvitel és gyakorlat címmel pedig országos versenyt is rendeznek belőle 7. és 8. osztályosoknak. Ennek a hétvégén Szeged ad otthont: 12 csapat méri össze tudását elméletben és gyakorlatban.


Pénteken a gyakorlati fordulót tartották, ahol 2 óra alatt kellett megvarrniuk a 3 fős csapatoknak 3 textilzöldséget, pihenés gyanánt pedig gyógy- és fűszernövényeket felismerni. A verseny szombaton teszt kitöltésével folytatódik.

Életvitelből versenyeztek az Agórában - GALÉRIA. Fotó: Karnok Csaba

A tavalyi versenyt egyébként a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola csapata nyerte meg, mely idén is részt vesz a megméretésen – igaz más tagokkal. Elmondták, a sok gyakorlásban rejlik a siker titka.


– Bízunk benne, hogy idén is be tudjuk bizonyítani, hogy egy kis iskola is érhet el sikereket. Ráadásul az életvitel hozzánk, falusiakhoz még közelebb is áll, mint a városi gyerekekhez – mondták. Rajtuk kívül egyébként még két Csongrád megyei iskola vesz részt az országos versenyen: a szentesi Koszta József és a szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola csapatai.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!