Szeged és környéke

2010.11.19. 15:18

Kígyóvért ivott a Fool Moon

Szeged - Ázsiában turnézott a szegedi Fool Moon. Az acapella együttes tagjai gasztronómiai határaikat is tágították. Kígyóvért ittak és poliplevest ettek. Videóval.

Gonda Zsuzsanna

Közel egy hónapig turnézott október közepétől Ázsiában a szegedi Fool Moon. Az acapella együtes Taiwanon, Kínában, Szingapúrban, Japánban és Dél-Koreában lépett fel. Nem ez az első ázsiai koncertsorozatuk, a fiúk 2006-ban Taiwanon, 2008-ban Koreában jártak.

- Ázsiában nagyobb a műfaj kultúrája, több a csapat, nagyobb a közönség - magyarázta [namelink name="Molnár Gábor"], aki a turné során egy időre kénytelen volt különválni a társaitól. Szingapúrban ugyanis a repülőtéren elszakadt az útlvele, és nem engedték gépre szállni. Bár a magyar nagykövetségen  aznap nem fogadtak ügyfeleket, Gábornak csináltattak új okmányt - előző nap egyébként a nagykövet is meghallgatta a fiúk koncertjét.

A Fool Moon az őket hirdető molinó előtt. Fotó:Molnár Gábor

A Fool Moon az őket hirdető molinó előtt. Fotó:DM/DV

Az együttes már korábban is bizonyította, hogy nyitott a keleti újdonságokra, ezalkalommal azonban túlmentek az átlag magyar számára elfogadható gasztronómiai határon: Dél-Koreában kígyóvért ittak. Többek között.

- Főleg Barni ([namelink name="Wodala Barnabás"] - a szerk.) erőlteti, hogy minden helyi specialitást próbáljunk ki - mondta Gábor, aki nem éppen élete legkellemesebb emlékeként mesélt a kígyóvérről. A sült kígyóbőrt például már nem is volt kedve megkóstolni.

A polipleves azonban nem volt ellenükre, pedig Indiana Jones módra készült. A forró ételbe élve főzték bele az állatokat, a vendégek szeme láttára. A Fool Moon blogot vezetett, és a videókat készített, többek között például a meghökkentő levesbetétről.


Mozgó leves, avagy a Fool Moon énekegyüttes a távol-keleti konyha szépségeivel ismerkedik

És készült videó a kígyólakomáról is.

Snakeblood

A fiúk kibírták a kalandot, a turné során számos több ezres koncertteremben felléptek, sokszor órákig dedikáltak a koncertek után.  Japánban kérdőívet töltettek ki a szervezők a nézőkkel, akik többek között azt írták, hogy "barátságos, szimpatikus az együttes", az együtthangzást méltatták, és azon sajnálkoztak, hogy nem hozták el családagjaikat a koncertre.

A Foll Moon itthon legközelebb Szekeres Adrienn adventi turnéjának vendégeként lesz látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!