Szeged és környéke

2007.11.09. 22:47

Kínaiak kábították a gyöngyöket

Szeged - A napokban kiderült: a hazánkban is forgalmazott Bindeez gyöngyei nevű gyermekjáték kínai előállítója az előírttól eltérő anyagból állította elő a gyöngyöket, ami a gyomorba kerülve GHB nevű droggá alakul – négy ausztrál gyermek rosszul lett emiatt.

A Moose Enterprise nevű gyártó – adta tudtul az MTI – a játék mind a 22-féle változatát visszahívta, így a hazai forgalmazó Epee Hungary is felhívja a vásárlók figyelmét: vissza kell vinni a játékot a boltba, ahol a kereskedőnek az alapterméket, s annak minden kiegészítőjét a vételár teljes visszafizetése mellett vissza kell vennie. Szigeti Zsuzsanna, az Epee ügyvezetője elmondta: eddig viszonylag kevesen éltek a visszaváltás lehetőségével.

A játék gyártója eddig egyébként negyven országban vonta be a játékot, amelyet sokmilliós nagyságrendben a kínai Sencsen városában állíttatott elő. Magyarországon eddig több mint 13 ezer ilyen játékot értékesítettek augusztus óta.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!