Szeged és környéke

2010.11.30. 13:27

Kiss-Rigó László áldotta meg a doberdói Krisztus-szobrot

Szeged - Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke és Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök tartott közös sajtótájékoztatót kedden a szegedi püspöki székházban.

Delmagyar.hu

[namelink name="Lomnici Zoltán"], az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnöke és Szunai Miklós építész, a tanács ügyvezető igazgatója kedden először Szegeden mutatta be a nyilvánosságnak azt a Krisztus-szobrot, amelyet az I. világháborúban porig rombolt doberdói templomból mentett meg egy magyar honvéd alezredes. Egy debreceni asszony őrizte, és amikor hallotta, hogy Szunai Miklós saját pénzén felújíttatta az olasz–szlovén határon fekvő egykori hadszíntéren álló magyar kápolnát, felajánlotta a carrarai márványból készült alkotást. Nemrégiben bemutatta a tanács a szobrot [namelink name="Schmitt Pál"] államfőnek, Danilo Türk szlovén köztársasági elnöknek és a tervek szerint [namelink name="Tőkés László"] püspök, az Európai Parlament alelnöke vezetésével karácsony előtt zarándoklaton viszik el a kápolnába. Szegedre azért hozták el, mert az Emberi Méltóság Tanács nagyra becsüli Kiss-Rigó László megyés püspök munkáját, és mert a fővárosi, székesfehérvári és erdélyi áldozatokon kívül sok szegedi esett el Doberdónál. [namelink name="Kiss-Rigó László"] megáldotta az alkotást.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!