Szeged és környéke

2007.11.14. 23:04

Kisteleken adtak a legtöbben vért

Kistelek - Októberben összesen 1433-an adtak vért az Országos Vérellátó Szolgálat Szegedi Regionális Vérellátó Központjában és a Magyar Vöröskereszttel közösen szervezett kiszállásokon. Legtöbben – 105-en – Kisteleken ajánlkoztak donornak.

A véradási dobogó ezüstérmese 59 fővel a szegedi [namelink name="Fodor József"] középiskola, a harmadik hely a magukat 55 fővel képviselő zákányszékieké. Vért adtak a Dégáz, a Csongrád Megyei Bíróság, a Határőrség, a Conveyor Belt System Kft., a Tisza Volán, a MÁV-óvoda, a Vám- és Pénzügyőrség, a szegedi tűzoltóság dolgozói, valamint a Vedres István, a Vasvári Pál és Kőrösy József szakközépiskola munkatársai, diákjai is. Vérükkel segítettek Kiskundorozsma, Zsombó, Szatymaz, Deszk, Röszke és Domaszék lakói is. Az összegyűlt vérből októberben 35 érműtétet, 84 szívműtétet és 4 veseátültetést tudtak elvégezni a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!