Szeged és környéke

2008.12.22. 21:50

Kisteleken adtak vért a legtöbben

Kistelek - Összesen 1329-en adtak vért a Magyar Vöröskereszt és az OVSZ Szegedi Regionális Vérellátó Központja közös szervezésében novemberben. Kisteleken 78-an jelentkeztek donornak: ezzel a település került a megyei véradási toplista első helyére.

Munkatársunktól

Második lett – 39 fővel – a szegedi egyetem mérnöki kara, harmadik helyre került – 37 fővel – a Csonka János szakközépiskola. Sokan adtak vért a VPOP szegedi kirendeltségén, az egyetem pedagógusképző karán, a Széchenyi István gimnáziumban, a Kiss Ferenc, a Gábor Dénes és a Vedres István szakközépiskolában, a Tarjáni Két Tannyelvű Általános Iskolában, a Károlyi-kollégiumban, a Waltner Károly gyermekotthonban és a Pick Zrt. Maros utcai telephelyén. Vérükkel segítettek Öttömös, Ópusztaszer, Dóc, Bordány, Balástya, Forráskút, Domaszék és Újszentiván lakói is. A levett vérből összesen 78 szív-, 27 érműtétet és 6 veseátültetést hajtottak végre a régióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!