Szeged és környéke

2012.01.17. 21:48

Kiváló kórházak

Csongrád megye - Öt megyei egészségügyi intézmény került be Az év kórháza szavazáson a legjobb 50 intézmény közé.

Munkatársunktól

A hazipatika.com idén hetedszerre osztotta ki már hagyományosnak mondható, Az év kórháza elnevezésű díját, amelyet az interneten voksoló betegek szavazatai alapján kaphatott meg a legjobbnak bizonyult intézmény. Taroltak a vidéki kórházak, a legjobb budapesti csupán az ötödik helyen végzett. Az év kórháza címet tavaly után idén is a kecskeméti kórház kapta meg.

A megyéből a legjobban a makói kórház szerepelt, amely a 11. helyen végzett. A szegedi belgyógyászati klinika a 14., a sebészeti klinika a 16., a gyermekklinika a 30., a szentesi kórház pedig a 35. helyet szerezte meg – ezek az intézmények fértek bele a legjobb 50-be. A megyék összesített eredményei alapján Csongrád a nyolcadik pozíciót szerezte meg.

A versenyben orvos-szakmai ellátás, ápolás- és szakszemélyzet, infrastruktúra, ellátás, valamint környezet és tisztaság kategóriában lehetett pontozni a kórházakat. Az abszolút győztesek a kategóriánként elért pontszámok átlagolásával legjobb eredményt elért intézmények lettek. Két kategóriában is az SZTE ÁOK egy-egy klinikája végzett a harmadik helyen: az I. sz. Belgyógyászati Klinika esetében az ápolást és a szakszemélyzet munkáját, míg az onkoterápiás klinika esetében az ellátást értékelték a betegek rendkívül magas színvonalúnak.

Címkék#Szeged#díj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!