Szeged és környéke

2019.03.18. 14:11

Klárafalván a nemzet Kamillája

Bár művészi karrierje jó fél évszázados, és járt már nemcsak szerte az országban mindenütt, de az öt kontinensen is, Klárafalván még soha nem lépett fel Dévai Nagy Kamilla.

SZ.I.M.

A népdalénekesként feltűnt, majd egy szál gitárral megzenésített verseket, saját szerzeményeket is előadó énekes- nőről kiderült: most azért jött el, mert egy ottani barátnője, Hunyadi-Huszta Brigitta Magyar Kultúra nagydíjas fotóművész meghívta. S ha már eljött, nem csak egy koncertet adott.


A faluban töltött két napot, és meg is ismerte az ittenieket. – Itt mindenki jó szomszédja a másiknak, odafigyelnek egymásra az emberek. Egy kicsit csendes a település, de örömmel látom, hogy kezd megélénkülni – mondta az énekesnő.

 


A Liszt Ferenc-díjas előadó- művész koncertje bő másfél órás volt. Játszott a hitről, a szeretetről és a hazáról szóló dalokat, két rocksláger átdolgozását, sőt egy saját versét is elszavalta. A közönség szemmel láthatóan kíváncsi volt rá, a nézőtér megtelt, sok volt köztük a fiatal is.


Dévai Nagy Kamilla azt mondta, bár a mai modern korban sokan azt gondolják, már leáldozott annak, hogy valaki egy szál gitárral énekeljen a színpadon, tapasztalatai szerint erről szó sincs.


– Meg kell találni azokat a gondolatokat, amelyeket hitelesen tudunk előadni, és akkor a dolog működik. Nem véletlen, hogy az általam alapított iskola, a Krónikás Zenede népszerűbb, mint valaha – mondta.

Címkék#Klárafalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!