Szeged és környéke

2007.12.11. 22:29

Kodály Zoltánra emlékeznek

Szeged - A Kodály-emlékév kiemelt szegedi rendezvényeit csütörtökön és pénteken tartják: az önkormányzat szervezésében öt helyszínen hét eseményre kerül sor a zeneszerző születésének 125., halálának 40. évfordulóján.

Munkatársunktól

A SZTE Zeneművészeti Kar (ZMK) Fricsay hangversenytermében csütörtökön délelőtt 10 órától Lehet-e a zene mindenkié? címmel szimpóziumot és vitafórumot tartanak. A Somogyi-könyvtárban 18 órától Kodály-kiállítás nyílik. 19 órától ünnepi hangversenyt ad a ZMK Szimfonikus Zenekara a Fricsay-teremben.

Kodály Zoltán, a filológus címmel kerekasztal-beszélgetés kezdődik pénteken 10 órától az MTA szegedi központjában, majd 11.30-kor megkoszorúzzák Kodály domborművét a Dóm téren. A rendezvénysorozatot 19 órától a hangverseny zárja a nagyszínházban. A Psalmus Hungaricust és a The Musicmakerst a szimfonikusok és a városi énekkarokkal kibővített Vaszy Viktor Kórus adja elő [namelink name="Gyüdi Sándor"] vezényletével. Az előcsarnokban a szünetben Kodály-kiállítás nyílik.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!