Szeged és környéke

2012.08.29. 23:22

Kolláth: önkormányzati roncsderbi

Szeged. – A korrekt választójog tekintetében Magyarország válaszúthoz érkezett – véli Kolláth György alkotmányjogász, aki szerdán a Baloldali Páholy rendezvénye előtt tartott sajtótájékoztatót Szegeden.

Munkatársunktól

A vasárnapi hódmezővásárhelyi választás kapcsán Demokratikus jogállam, jog-álom? címmel rendeztek beszélgetést [namelink name="Ujhelyi István"] (MSZP) országgyűlési képviselő és [namelink name="Tóth Károly"] önkormányzati képviselő, az MSZP szegedi alelnöke vezetésével.

[namelink name="Kolláth György"] szerint ma hazánkban egyszerre van jogállam, diktatúra és káosz. – Nyilvánvaló, hogy egy központból, vasmarokkal nem lehet működtetni az országot. Az önkormányzatok roncsderbit vívnak, vannak, amelyek az ellehetetlenülés határához értek jogi, pénzügyi és egyéb okokból – hangsúlyozta. Úgy gondolja, nem szavatolható a fair, szabad választás, az „őrült regisztráció" nem felel meg a szükségesség és az arányosság mércéjének. Szerinte „eljöhet az a helyzet, hogy a demokratikus ellenzéknek meg kell fontolnia a választástól való távolmaradást".

[namelink name="Kis Andrea"] (MSZP) hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő szerint levegőtlen a város, ideje lenne felszabadítani. A helyi televízió és rádió nem adott lehetőséget a jelöltek bemutatkozására, csak a jelenleg hatalmon lévőket karolta fel – mutatott rá. Kis Andrea egyik legfontosabb programpontja a demokratikus közélet megteremtése lenne megválasztása esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!