Szeged és környéke

2013.10.23. 23:46

Kollégiumi emlékdíj mindenki Zsókájának

Szeged - Díjat alapítottak az Eötvös-kollégium lakói Barczi Erzsébet egykori kollégiumi tanár, ügyintéző emlékére.

Arany T. János

– Központi személyiség volt. A kötelező feladatain túl is mindent megtett a kollégiumért és a kollégistákért – mesélte Barczi Erzsébetről, az SZTE Eötvös Loránd Kollégium egykori nevelőtanáráról [namelink name="Kutus Bence"]. A mesterfokozatért kémia szakon tanuló fiatalember ötlete és kezdeményezése alapján a kollégiumi bizottság díjat alapított a 2012-ben elhunyt kollégiumi dolgozó emlékére.

Barczi Erzsébet huszonegy éven keresztül volt az Eötvös-kollégium tanára, ügyintézője, „mindenki Zsókája". 1991 óta segítette az intézmény működését. Segítőkészsége közismert volt nemcsak az Eötvösben, de minden más szegedi egyetemi kollégiumban is. Érdemeket szerzett több rendezvény, a farsang, a Mikulás és a végzősök búcsúztatója szervezésében, és abban, hogy ezek a találkozók hagyománnyá váljanak, és erősítsék a szakkollégiumi összetartozást.

Saródi Szilvia, Kutus Bence. Fotó: DM/DV

Saródi Szilvia, Kutus Bence.
Fotó: DM/DV

A díjazott olyan kollégista lehet, aki kötelezően vállalt feladatain túl, azoktól függetlenül segíti a különböző kollégiumi rendezvények megszervezését, a hallgatók ügyintézését és a felmerülő problémák megoldását, vagy egyéb olyan tevékenységet végez, mely a szakkollégiumi közösség hasznára válik.

Az emlékdíj első díjazottja [namelink name="Saródi Szilvia"] kollégiumi bizottsági titkár, aki többek között megszervezte a kollégisták által készített hangoskönyv rögzítését. A magyar–kommunikáció szakon végzett, most a mesterfokozatért magyar szakon tanuló Szilvia azt mondta, zavarba jött, amikor megtudta, hogy neki ítélték az elismerést. Nem szeret szerepelni és a középpontban lenni. – Azon gondolkodtam, hogy a közösségért dolgozom egy csoport tagjaként, de ezzel a díjjal valahogy mégis kiemelkedek a közösségből – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!