Szeged és környéke

2019.01.23. 13:16

Koltay Gábor filmrendező volt a díszvendég - Filmfesztivál civilekről

Koltay Gábor filmrendező azt mondta, ösztönözni kell a fiatalokat ál- maik megvalósítására. Fotó: Móra-Net Televízió <br><br>Filmfesztivált rendeztek a közelmúltban Mórahalmon, amelyen öt dokumentumfilmet mutattak be. A rendezvényen részt vett Koltay Gábor filmrendező, a MÁSkép - Kulturális Filmfesztivál fővédnöke.

„MÁSkép" a civilekről címmel rendeztek filmfesztivált Mórahalmon az Aranyszöm Rendezvényházban, ahol bemutattak ötöt azokból a dokumentumfilmekből, melyeket a helyi Egy-Másért Ifjúsági és Közösségfejlesztő Egyesület vajdasági partnerével, a Ludaspuszta Térségi Társulással egy határon átnyúló együttműködés részeként valósított meg. A cél a közös hagyományok, identitás megőr- zése és bemutatása a határ térségében. Magyarországi és vajdasági oldalon is öt-öt civil szervezetet, hagyomány- őrző közösséget mutatnak be a filmes eszköztár segítségével.


A filmek betekintést nyújtottak például olyan, nem mindennapi munkát végző szervezetek tevékenységébe, mint az Ambrózy Béla Báró Méhész és Környezetvédő Egyesület, az Ásotthalom- Kissorért Egyesület, az Üllési Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Mórahalmi Egyházközség, valamint az Alsótanya Kulturális, Művelődési és Turisztikai Közhasznú Egyesület.


A rendezvény díszvendége Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, színházigazgató, a filmfesztivál fővédnöke volt. Koltay felhívta a figyelmet arra, hogy a közönségnek úgy kellene filmet néznie, hogy ne csak szórakozási igényét elégítse ki, hanem értéket is találjon benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!